Ville träna – fick tillkalla polis

Skuttunge såg fram emot en givande träning i Diöshallen. I stället var inomhusplanen ockuperad av ett ungdomsgäng som vägrade flytta på sig.

19 februari 1916 13:51

Händelsen utspelade sig i söndags när klubbens F01- och damlag skulle träna vid 16-tiden. När spelarna och ledarna kom in i Anders Diöshallen var ett ungdomsgäng, som inte hade bokat någon tid, redan på plats och vägrade att flytta på sig.

– Normalt kliver man av planen då, men nu vi fick säga till dem. En del gick och satte sig på läktaren. Medan några andra vägrade och försökte till och med ta sig in i hallen igen när vi fått ut dem. Till slut gick det så långt att vi fick tillkalla polis efter att de kastat smällare mot oss, säger den assisterande tränaren i Skuttunge, Patrik Rylander, som berättar att en liknande händelse utspelat sig vid ytterligare ett tillfälle.

– Och vad jag har hört så är det tydligen fler som har haft problem. Det här tar 10–15 minuter av vår träningstid och det känns inte bra för tjejerna. Vi har ringt två gånger till Föreningsservice om det här, fortsätter Patrik Rylander.

Mats Benker, som är driftchef i Uppsala kommun, om situationen:

– Vi är medvetna om vad som har hänt och vi kommer att ta tag i situationen. Jag ska själv åka ned i dag (fredag) och prata med gänget om de är där. Det jag vet är att det är ungdomar som gillar att spela fotboll, men det gäller att visa respekt för varandra, säger Benker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!