Vill vinna guld där han skrev på

Han värvades på plats i Globen mitt under förra årets SM-final. I årets final är inte Simon Götz på läktaren utan på planen.

25 april 2019 14:30

Linus Jämtdal har finalrutin från 2010 då han i Caperiotäby förlorade mot Storvreta. Forwarden som nu återfinns i Storvretas trupp saknar ett SM-guld. Vid sidan av Jämtdal är Simon Götz den blott andra i Storvreta som inte är svensk mästare – och en så stor match som nu väntar 22-åringen har han aldrig spelat. Globen är utsåld till sista plats och backen ska försöka njuta när han kliver in i sin första finalmatch.

– Det är lite charmen i det hela, en match där allt står på spel, säger han.

Han kom till Storvreta från superligadegraderade AIK till den här säsongen. De närmaste han kommit en SM-final tidigare var att han blev klar för Storvreta mitt under fjolårets final. Han skrev på kontraktet i Storvretas souvenirshop i en periodpaus. Och var således en Storvretaspelare när slutsignalen gick och Uppsalalaget stod som segrare efter 6–2 mot Falun. Annorlunda omständigheter för ett klubbyte kan tyckas.

– Men vi hade kommit långt i förhandlingarna och de (Storvretas representanter) och jag var där i Globen. De hade papprena med sig så vi tyckte det var ett bra tillfälle.

Nu är han tillbaka i Globen – och alltså inte som åskådare. Efter matchen tänker han sig få stå med en guldmedalj runt halsen.

– Det var den drömmen jag hade när jag skrev på.

Götz har fått finna sig i att spela en aningen mindre roll i detta stjärnspäckade mästarlag, men det visst han när han skrev på. Och han klagar inte.

– Mina förväntningar på laget när det kommer till inställning och vad som krävs är ganska snarlika med vad jag förväntade mig. Konkurrensen trivs jag med, klart att det ska vara tufft. Det är en bra miljö att frodas i, säger han bara dagar innan säsongens sista match. Den viktigaste.

– Det är det här hela säsongen har gått ut på. Allting annat betyder ingenting. Det var den här matchen vi sade innan säsongen att vi skulle vinna. Det gäller att ta ut allt och få till en fullträff.

Lite som mot Dalen i den sista semifinalmatchen kanske när Storvreta visade klass och utskåpade motståndaren med att göra 9–0 redan i den första perioden.

– Det var en försmak av vad vi kan leverera i finalen. Kommer vi upp i den nivå vi besitter så vinner vi, då är det inget annat lag i världen som kan slå oss.

Fotnot: Tredjemålvakten Simon Olofsson spelade med Storvreta under delar av förra säsongen men medverkade inte i SM-finalen. Han är inte heller tänkt att medverka i årets final.

Simon Götz

Ålder: 22 år

Moderklubb: Huddinge IBS

Tidigare klubbar: Djurgården, AIK, Nacka, AIK.

Statistik 18/19: Grundserien: 30 matcher, fyra mål, två assist. Slutspelet: nio matcher, två assist.

Aktuell: Gör på lördag sin första SM-final när Storvreta möter Falun i Globen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund