Stormatch. Tungviktsfajt. Mästarmöte. Det går att kalla matcherna mellan Falun och Storvreta för mycket. Och de brukar oftast bli sevärda historier. Som den gången i februari förra året då Storvreta oväntat vände ett 6–3-underläge efter halva matchen till seger med hela 11–7.

– Då var det mest bara en massa backmål. Det viktigaste i den här matchen är att backarna kliver fram, säger Samuelsson på skoj.

Men sedan den matchen har det inte varit särskilt roligt för Storvreta – eller så många andra lag heller för den delen – att möta dalalaget. Falun är nu alltså uppe i 15 raka segrar på hemmaplan och har sex raka matcher mot Storvreta utan förlust under ordinarie tid.

Vad har ni för chanser att vinna nu?

– Det finns alltid goda chanser att vinna. Vi är ju bra. Det känns ju när vi tränar och spelar match att vi är bättre än det senaste året. Vi har fler spelare som bidrar.

Falun är etta i tabellen och Storvreta tvåa. Fem poäng skiljer. Samtidigt som Uppsalaklubben är på jakt efter förstaplatsen är det någon av de två första positionerna i tabellen som är det viktiga att hamna på. Allt för att få hemmafördel i kvarts- och eventuellt semifinalspel. Då slipper man dessutom stöta på sin huvudkonkurrent till guldet före finalen.

– Men varför inte ta chansen, säger Samuelsson om onsdagskvällens möjlighet.

I IFU Arena slutade det 3–3 under ordinarie tid men Falun tog bonuspoängen i förlängningen.

I Falun skrev notoriske målskytten Alexander Galante Carlström på ett nytt treårskontrakt med klubben för bara några dagar sedan. Så långt fram vill inte Samuelsson tänka men han funderar redan på en förlängning av det kontrakt med Storvreta som går ut efter denna säsong.

– Det är klart att jag spelar nåt år till men jag vet inte hur länge. Jag tycker fortfarande att det är lika kul att gå och träna.

En diskussion mellan honom och klubben är inledd och tidernas mesta svenska herrlandslagsspelare är tydlig med att det är Storvreta som gäller även framöver. Glädjande besked alltså för klubbens supportrar.

– Jag vill inte spela någon annanstans. Men det är klart att man ska ju komma överens också.