"Vill avsluta med en bra känsla"

Ännu ett år i bottenskiktet av tabellen. Nu vill Uppsala Basket avsluta säsongen snyggt – för att få en bra känsla inför nästa. "Det är inga stora förändringar som måste ske", säger Agnes Nordström.

9 mars 2019 08:00

Säsongen har inte blivit som Uppsala Basket har önskat. Förlusterna har radats upp och i början av februari fick coachen Janne Hänninen gå. Lördagens hemmamatch mot Wetterbygden kan avgöra om Uppsala undviker jumboplatsen, vilket innebär kval, gentemot Mark i tabellen. Kommer tredje segern för i sista hemmamatchen?

– Nu känner man att man vil avsluta på ett bra sätt och avsluta med en bra känsla. Det har varit en lång säsong med förluster och självklart hade man önskat att vi hade tagit ett par segrar till. Det gäller att bara köra nu, säger Agnes Nordström.

Wetterbygden å sin sida slåss för att säkra den åttonde och sista slutspelsplatsen. Landslagsstjärnan Louise Halvarsson, som snittar 16,7 poäng och 10,1 returer i snitt per match, är gästernas största hot.

– Hon är både rörlig och stor och där måste vi försöka dubbla eller göra det svårt för henne att få bollen genom att vara aggressiva på deras guards. De har bra skyttar också, så vi får inte packa ihop det för mycket, säger Agnes Nordström.

Den 30-åriga guarden har en bra säsong bakom sig med starka 14,2 poäng, 5,5 returer och 5,1 assist i snitt per match. Agnes Nordström ser gärna en kontraktsförlängning med Uppsala Basket och så kan ske tack vare Skype-grundaren Niklas Zennström, vars stipendium ska ge baskettalanger chansen att kombinera spel på elitnivå med universitetsstudier i Uppsala.

– Jag har tagit ett år i taget, men foten känns okej och det har känts bra den här säsongen. Det har fungerat bra att kombinera basketen med studierna och jag vill vara med och skapa något bra här i Uppsala. Stipendiet ger också klubben andrum, säger Agnes Nordström.

Vad krävs för att Uppsala sportsligt ska kunna hävda sig i ligan nästa säsong?

– Det är inga stora förändringar som måste ske, utan man måste vässa till det bara, säger Agnes Nordström som önskar mer spets i truppen.

– Det gäller är att få in ännu mer spetskvalitet längst fram. Vi har fått spelare som kan lira och har erfarenhet av ligan, men sedan måste man fylla på med mer spets, med fler spelare som kan ligga runt 15 poäng per match och som kontinuerligt kan ligga på en hög nivå. Då kan det ske stora resultatmässiga förändringar.

Matchdags

Uppsala Basket–Wetterbygden

Svenska basketligan dam

SEB Usif Arena, 15.00

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård