Viktig trio kan spela derbyt

Lagom till derbyt har sjukdomsläget ljusnat för Storvreta. Tre tongivande spelare kommer troligtvis tillbaka mot Sirius.

11 januari 2019 16:33

– Nu känns det ganska bra, säger Storvretatränaren Andreas Harnesk dagen före säsongens andra superligaderby i IFU Arena.

Han tänker på att tidigare sjuka spelare som Viktor Klintsten, Tobias Gustafsson och Alexander Rudd samtliga ser ut att komma till spel. Klintsten var i träning under torsdagen och ska kunna stå.

– Vi tror och hoppas på Tobbe, och Rudd hoppas vi på också, säger han.

Men långtifrån lika troligt är det att Henrik Stenberg ska komma till spel. Han missade matchen mot Lindås i onsdags på grund av ryggbesvär och oddsen verkar vara emot forwarden.

– Det är kanske 20-30 procents chans att han ska kunna spela. Vi hoppas men räknar inte med honom. Det är både någon låsning och något muskelärt, säger Harnesk om Stenberg.

Simon Götz är inte heller matchredo ännu efter sin ögonskada.

Om truppläget blivit bättre så behöver även spelet att få en bättring. Trots elva raka segrar i superligan har inte svenska mästarna varit på topp den senaste tiden. Mycket beror på sjukdomarna och skadorna – och det långa VM-uppehållet med spelare borta.

– Vi har inte kommit i form efter det, men nu känns det lite som att vi är på gång, den kommer nog att komma. Nu måste vi börja spela försvarsspel, det är lite för lufsigt i hemjobbet, säger Harnesk.

Han pratar om derbyt som en tuff utmaning.

– De (Sirius) gör det bra och är duktiga. Jag tycker att de var ett hot förra gången också.

Storvreta vann säsongens första derby med klara 8–4 efter att ha seglat ifrån i slutperioden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund