Viktig Ais-back gör comeback

Efter segern mot Leksand kommer "vardagen" för Almtuna. Ett fullsatt Gränbyhallen byts mot massor av tomma platser – och ett helt annat motstånd, Troja Ljungby.

24 november 2017 05:00

– Det är lite det som är utmaningen. Mot Leksand var det inga problem att tagga till, alla var skärpta och det var fullt på läktarna. Nu gäller det att visa respekt för motståndarna och vara lika bra förberedd som mot Leksand, säger Ais-tränaren Marcus Ragnarsson.

Det finns en fara med att möta Troja Ljungby på hemmaplan direkt efter segern mot Leksand. Det är lätt att titta på tabellen (Troja ligger näst sist) och invaggas i en tro att "det här blir en ny seger" – detta trots att det bevisligen är väldigt jämnt mellan ALLA lag som i serien.

– Vi måste tävla på samma sätt som vi gjorde mot Leksand.

Almtuna vann många efter sargen i egen zon. Man vågade kliva ut och sätta en hård press och därifrån vinna puckar och till och med ställa om spelet.

– Vi får inte bli för överambitiösa och chansa i spelet, då är vi illa ute.

När lagen möttes senast vann Almtuna med 4–0, en match som enligt Marcus Ragnarsson inte har någon betydelse nu.

– Jag tycker att vi gjorde en blek insats där nere, och Troja var inte heller bra. Vi måste ta oss an den här matchen på ett helt annat sätt.

Troja Ljungby har visat i många matcher att man hänger med de bästa lagen. En poäng hemma mot Leksand är ett exempel på det, och i förra omgången tog man poäng mot Modo.

I Almtuna återkommer backen Erik Flood efter smällen han fick mot huvudet när han krockade med lagkamraten Albin Carlson.

– Han har tränat för fullt och är återställd, säger Ragnarsson.

Däremot saknas Jacob Ragnarsson, som fick en tackling mot ryggen i matchen mot Leksand. Han skadade nedre delen av kroppen, men röntgen visade att det inte var någon fraktur.

– Förhoppningsvis kan han gå på is på måndag, säger Marcus Ragnarsson.

I övrigt blir det samma lag som mot Leksand i onsdags.

Matchdags

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh