Faktum var att Almtuna vann kassaskåpssäkert. Vita Hästen skapade i princip ingenting när man skulle jaga mål i den tredje perioden.

– Det var den bästa matchen på hela säsongen. Så här enkelt är det. Titta på hur killarna jobbar, titta hur de pratar med varann – det här var riktigt bra. Men skriv nu inte att det här med mig att göra, säger Andreasson.

Almtuna har gjort en del förändringar efter de svaga resultaten och nästjumboplatsen. Bland annat ska Micke Andreasson vara med i båset, som mot Vita Hästen.

– Jag har glömt bort hur det kändes, säger han med ett skratt. Senast jag var nere i båset var under Örebrotiden – eller i någon match i Lugano. Det var i alla fall kallt, så mycket kan jag säga.

Men det var ingen av Andreassons målvakter som höll nollan, det var Joacim Eriksson, engångslånet från Brynäs.

– Jag är imponerad av honom, det måste jag säga. Jag var lite orolig eftersom allsvenskan är en svårare serie än SHL som han är van vid. Han spelade lugnt och stilla, säger Andreasson.

Att Arvid Ljung och Oscar Fröberg fick stå tillbaka för Eriksson är inte något som oroar Almtunas målvaktstränare.

– Inga problem alls ...

Joacim Eriksson åker tillbaka till Brynäs direkt och på söndag är det Ljung och Fröberg som slåss om att spela när Almtuna möter Södertälje på bortaplan.

Micke Andreasson var med i båset som ett stöd, inte för att komma med några taktiska idéer.

– Nej, för f... Jag är där för att hjälpa "Ragge" och Gudmundsson och för att peppa killarna, ingenting annat. Jag begriper mig inte på det där, säger Andreasson och syftar på coachningen.

Men faktum är att Almtunas seger kom med Andreasson i båset.

– Det har ingenting med mig att göra, men jag säger bara; hatten av för grabbarna, det var jättekul att se.

Någon oro för sina målvakter har Andreasson inte känt trots att de ibland har fått kritik för sitt spel.

– Jag har känt mer oro över spelet. Titta på första perioden mot Västervik ... Nu har vi alla fall gjort något och det handlar inte om att kasta ut folk. Nu har vi visat hur enkelt det faktiskt kan vara, säger Andreasson.