"Vi var kvar på tåget"

Det var nära – men en dålig första halvlek fällde Uppsala i mötet med Eos. "Vi var inte redo", säger Uppsalacoachen Ike Person.

2 mars 2019 17:22

Lundalaget Eos tog tag i taktpinnen hemma mot Uppsala. Skåningarna ledde som mest med 19–6 i den första perioden och då var det inte mycket som talade för Uppsala.

– Vi var inte redo. Det kändes som vi var kvar på tåget eller någonting, säger lagets coach Ike Person.

Men Uppsala vaknade, kom ikapp, och gick om. Man ledde med en poäng en bit in i den sista perioden. Sedan satte Eos in nådastöten.

– Vi orkade inte riktigt hela vägen. I den andra halvleken är vi fantastiska men tyvärr fäller tröttheten oss på slutet. En basketmatch är på 40 minuter och det räcker inte att spela bra i 20 i högstaligan, säger Person.

Hur besviken är du?

– Jag är väldigt besviken. Jag trodde att vi skulle vinna den här matchen.

För Uppsalas del återstår nu två matcher av den här säsongen. Målet är att undvika jumboplatsen vilket i sin tur skulle innebära kval för att hålla sig kvar i högstaserien. Där gör man upp med Mark som står på samma poäng som Uppsala. De sistnämnda har dock övertaget med hjälp av inbördes möten. Mark har tre matcher kvar att spela men två av dem är mot topplagen Umeå och Luleå.

– Nu har vi press på oss att vinna mot Wetterbygden. Den måste vi ta. Jag trodde stenhårt på oss idag men nu är det bara att träna hårt och se till att avgöra genom att vinna nästa helg och lägga över pressen på Mark, avslutar Person.

Matchfakta

Eos: 61

Uppsala: 53

(24–14, 16–13, 5–14, 16–12)

Poäng, Uppsala: Shereen Sutherland, Agnes Nordström 11, Erica Iderstål, Quy Nguyen 5, Louise Ovner 4, Lina Claesson 3, Elin Ekdahl 2.

Returer: 50–37

Publik: 169

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark