Vi tummar aldrig på säkerheten

Ola Rosén, projektledare för Bandyfinalerna i Uppsala, svarar på insändarskribenternas frågor och kritik.

1 april 2019 10:00

Bandyfinalen har arrangerats i Uppsala under flera år och har utvecklats från en bandymatch till ett stort publikt evenemang för många målgrupper. Publiken och våra besökare är och kommer alltid att vara i fokus för Bandyfinalen, bredvid det sportsliga, både när det kommer till upplevelsen på plats och till säkerheten.

Att samla många människor för insläpp på en mindre yta som en arena, är alltid utmanande. Vi kommunicerar vid biljettköp och i de kanaler vi marknadsför Bandyfinalen kring vikten av att komma i tid till arenan, för ett ordnat insläpp i tid. Säkerheten kring evenemang och publika upplevelser är en av de viktigaste parametrarna vid genomförande, för allas våran trygghet.

Som arrangör måste vi i första hand följa Polisens krav kring säkerhet vid evenemanget, vi har tydliga riktlinjer att följa gällande insläpp, visitering och övrig säkerhet på och intill arenan. Just visitering medför att insläppet i våra entréer tar lite tid, det är något som vi aldrig kommer att kunna tumma på. Vi förstår att långa köer och missade matchminuter påverkar upplevelsen och det är verkligen något vi kommer att arbeta vidare med för att förbättra. Bandyfinalen hör hemma i Uppsala, det visar inte minst helgens fina publiksiffror och den bandyfest som både Uppsalabor och besökare tillsammans spred i staden under hela helgen.

Vi tar tacksamt med oss era värdefulla synpunkter från evenemanget och kommer tillsammans med övriga samarbetspartners se vidare på möjliga förbättringar inför Bandyfinalen 2020.

Ola Rosén

Projektledare för Bandyfinalerna i Uppsala

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!