Uppsala Fotboll fick en perfekt start på höstsäsongen i och med segern mot topplaget AIK hemma på Löten i tisdags. Hopp om en framgångsrik höst väcktes där och då, men bakslaget kom illa kvickt.

– Det känns alltid lika tungt efter en 0–1-förlust, säger Fanny Lång.

Bortalaget hade svårt att spela sig fram till heta målchanser på en regntung plan i Alingsås.

– Vi ska vinna en sån här match, vi är ett bättre fotbollslag än dem. Vi försöker rulla boll och göra det vi är bra på men det var en väldigt svårspelad plan och det klickade inte riktigt för oss i sista tredjedelen, säger Lång.

Uppsalas offensive vänsterback berättar att det regnade matchen igenom, vilket gjorde naturgräset på Brogårdsvallen väldigt tungt och olikt konstgräset hemma på Lötens IP.

– Det var helt tvärtemot Löten kan man säga men det är inget vi skyller på. Jag tycker ändå att vårt passningsspel var bra men det var en sån där match där man har marginalerna mot sig hela tiden.

Holmalunds avgörande mål kom i den första halvlekens sista sekvens efter en snabb omställning. Det hallonröda Uppsalalaget jagade under hela andra halvlek utan att få till det.

– Likt i matchen mot AIK försökte vi forcera och gå för det. Vi gick ner på en trebackslinje precis som då men tyvärr skapar vi inte de där jättechanserna.

Efter 15 omgångar av elitettan har Uppsala nu sju poäng upp till Assi på fjärdeplatsen, vilket är placeringen laget slutade på föregående säsong.