Storvreta mot Sirius är en kvartsfinalserie de flesta innebandyälskarna i Uppland har sett fram emot länge. Och nu är vi där. Även målvaktsveteranen Viktor Klintsten jublar. Att slippa resor till Umeå eller Helsingborg är en del, men derbyn betyder så mycket mer än så.

– Det här blir den roligaste kvartsfinalen man kan spela. Det är inramningen, intresset ökar, och för att gå hela vägen och vinna guld ska man ha en tuff väg. Att möta Sirius, det blir svårt, de har ju inget att förlora, säger han.

Sirius slutade visserligen åtta och borde vara det svagaste laget av de som nått slutspel. Statistiskt. Men samtidigt var de bara två poäng bakom femman Dalen, ett lag som Storvreta stött på i många slutspel genom åren. Men Klintsten vill inte likna de två lagen med varandra trots att han sagt att det blir tufft mot rivalen.

Artikelbild

| Duell mellan Viktor Klintsten och Sirius Johan Eriksson i ett tidigare derby. Victor Andersson och Tobias Gustafsson kollar på.

– Nä, Dalen är mycket bättre än Sirius. Det här är ju det största de (Siriusspelarna) varit med om i karriären. Vi ska ta ned dem på jorden. Jag vill inte förlora en enda match mot dem.

– Vi ska ta det i fyra raka.

Klintsten har varit med länge. Han spelade sitt första slutspel redan för tio år sedan och vet när det är som viktigast att ”steppa” upp. Den tiden kommer nu. Hösten, när han hade det tungt personligen därmed inte tog en plats i den svenska VM-truppen, är historia.

– Jag hade det tufft i början såklart men det har ingen betydelse just nu.

När vände det?

– I mitten-slutet av januari. Jag kom lite till rätta med skola och sånt där. Man har ju varit med så länge och som målvakt måste man vara med hela tiden, det går aldrig att slappna av, säger han.

Men formen har kommit så sakteliga och i närtid har det bland annat blivit starka insatser mellan stolparna i de avslutande omgångarna mot Mullsjö och Helsingborg. Efter att ha bett om att vila i en del matcher är han nu taggad för att stå samtliga kvartsfinaler trots tätt matchande.

– Det är inga problem. Det gäller ju så mycket nu.

Vad tycker du själv om formen?

– Den pekar uppåt. Det går bra nu men jag tycker att jag kan bättre.