"Vi kommer gå stärkta ur det här"

Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson säger att det nog behövde hända något men att han har blandade känslor efter beslutet att plocka bort huvudtränaren Andreas Harnesk.

Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson kommenterar förändringarna på ledarsidan.

Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson kommenterar förändringarna på ledarsidan.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-12-16 23:05

Medan många andra duckat för att uttala sig ger Mattias Samuelsson för UNT sent på måndagskvällen sin syn på förändringen på tränarsidan.

– Det kanske behövde hända något i någon form. Styrelsen har jobbat på för att hitta ett sätt att jobba vidare på. Det finns svart på vitt att saker har hänt, säger Samuelsson och tänker bland annat på det öppna bråk som uppstod mitt under en match mellan Harnesk och spelaren Jimmie Pettersson.

Några exakta detaljer om varför det behövde hända något vill inte Samuelsson ge. Som lagkapten har han haft god insyn i processen.

– Jag har fått säga vad jag tycker men de har frågat många. Det är en fruktansvärt viktig roll vem som är huvudtränare. 

Samuelsson var en av spelarna som lovordade Harnesk inför anställningen för drygt ett och ett halv år sedan. Och han håller sin tidigare tränare fortfarande högt för hans kunnande. Harnesk erbjöds andra arbetsuppgifter i föreningen vilka han meddelat UNT att han har avböjt. Det tycker Samuelsson är synd.

– Jag tror inte att det är någon som vill att han ska lämna föreningen, han är oerhört kompetent.

Hur ser du på den nya lösningen?

– Som det var på träningen var det "Koffe" (Kristofer Widlundh) och (Micke) Rasi som höll i den och jag jobbar ju med Rasi och vet vilken bra ledare det är. Vi har haft "Koffe" ett och ett halvt år och vet att han är väldigt kompetent samtidigt som att han lärt sig av Harnesk med. Det känns bra, men också lite ledsamt. Vi har arbetat hårt med Harnesk och hur många matcher har vi förlorat?

UNT:s avslöjande om att Harnesk fråntas rollen som huvudtränare kom dagen före derbyt mot Sirius. Frågan är hur Storvreta reagerar efter den här händelsen?

–  Jag har också tänkt i de banorna, hur vi reagerar på det här. Men man märkte på träningen att det var lättsamt och glatt men det var samtidigt en bra träning. Om jag var lite orolig inför träningen var jag inte det efter. Vi kommer att gå stärkta ur det här, säger Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!