"Vi har inte mycket att klaga på"

Storvreta stänger ned Sirius offensiv match efter match och nu pekar allt mot att kvartsfinalspelet är över redan på torsdag. "Sätter vi försvarsspelet vinner vi matcher", säger Mattias Samuelsson.

26 mars 2019 22:06

Sirius tilläts göra tre mål i den första kvartsfinalen. Men då gjorde Storvreta elva. Sedan har blåsvart fått nöja sig med två mål framåt i övriga två matcher. Storvretas defensiv har visat sig vara ramstark i slutspelet så här långt.

– Vi sätter mycket stolthet i att vara täta i försvaret. Vi kanske inte har varit det hela säsongen men nu är vi det, säger lagkaptenen Mattias Samuelsson.

– Vi har lagt ett större fokus på defensiven. Det är grunden i vårt spel just nu. Vi är aggressiva och påkopplade och det betyder större tydlighet och det gör det lättare för Viktor (Klintsten, målvakten). Släpper vi in två bollar per match skapar vi bra förutsättningar, säger assisterande Storvretatränaren Kristofer Widlundh.

Nu är det ännu "bara" kvartsfinal och längre fram i slutspelet, såvida inte Sirius mirakelvänder och vinner fyra raka matcher nu, vet kapten Samuelsson att det defensiva spelet – över hela planen – måste vara av bästa märke för att guldet ska kunna försvaras.

– Vi vet vad om kommer att krävas längre fram. Sätter vi försvarsspelet kommer vi att vinna matcher.

Sirius fick bara iväg 13 skott på mål.

Erik Storgårds mål på Viktor Klintsten i den andra perioden var Sirius enda så långt in i matchen som tills att åtta minuter återstod. Innan Storgårds mål hade Storvreta gjort tre. Och när Henrik Stenberg styrde in 4–1 på skott från Jesper Berggren mitt i matchen kändes det klart. Storvreta hade kontroll och Sirius poängkungar Filip Eriksson och Jakob Drews kammade noll ännu en gång.

– Välkomna till slutspelet, säger Samuelsson.

– Du möter samma gubbar dag ut och dag in. Det är skillnad (mot seriespelet). Sedan är vi ju bättre än de flesta lag. Eller förresten, vi är bättre än alla lag.

Storvreta vann till slut med 5–2 efter ett mål i öppen kasse och efter att Sirius faktiskt skapat lite nerv i matchen med sin 4–2-reducering. Då fanns ett visst tryck mot Storvretamålet.

– Klart att det är onödigt att släppa in dem lite. Det blev tajtare men jag vet inte om de skapar så mycket, säger Samuelsson som överlag är väldigt tillfreds med hur slutspelet inletts:

– Vi har inte mycket att klaga på, säger han.

Storvreta har nu vunnit sju raka segrar över Sirius denna säsong om man räknar in en träningsmatch. Widlundh, i fjol i Sirius, får nu vara på vinnarsidan. I match efter match.

– Det är alltid skönt att vara på vinnarsidan. Men det är framför allt ett bra gäng och en härlig grupp att jobba med, säger Widlundh.

Allt talar för att Sirius kommer att spela sin sista match på torsdag. Mattias Samuelsson är i alla fall säker på att serien stängs då.

– Absolut.

Matchfakta

Storvreta–Sirius 5–2

Kvartsfinal 3:7

(3–0, 1–1, 1–0) Målen: 1–0 (4.43) Jimmie Pettersson, 2–0 (15.24) Robin Nilsberth, 3–0 (18.57) Niklas Winroth, 3–1 ((24.15) Erik Storgårds, 4–1 (30.26) Henrik Stenberg, 4–2 (52.05) Joakim Olsson, 5–2 (58.31) Alexander Rudd, öppet mål.

Skott: 33–13 Utv.min: 16–18 Publik: 2 084

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund