När Andersson var sportchef i AIK 2008 ville han plocka in mittfältaren Henrik Rydström från Kalmar. Så blev det dock inte och i stället fick värvningen vänta tio år.

– Ja, faktiskt. Jag lyssnade med honom, men han var väldigt mycket Kalmarkopplad. Jag hade nog kunnat trycka igenom det där, jag ville det för jag tyckte precis som nu att han är en spännande personlighet och sedan gillar jag när det händer lite saker. Jag tror att det fanns vissa hinder i vägen för att genomföra det, men vi hade en kontakt, säger Andersson.

Det var Rikard Norling som sa nej?

– Ja, det kan nog stämma.

Tio år senare kan dock Ola Andersson i sin nya roll som Sirius sportchef knyta till sig Henrik Rydström som ny tränare tillsammans med Mirza Jelecak.

– Vi vet vad Henrik vill med sin fotboll. Han står för den fotbollen vi vill ha och som Mirza står för, säger Andersson.

Redan när han tillträdde som sportchef stod det klart att Mirza Jelecak, som varit assisterande tränare i fem år, skulle ta ett kliv upp.

– Jag var väldigt tydlig med att Mirza skulle lyftas upp till en ledande befattning för att jag ville säkerställa att han blev kvar. Han är otroligt viktig för oss, för att vi skulle kunna bevara det vi har haft.

Sirius tittade sedan på olika konstellationer innan man landade i ett beslut att återigen ha ett delat ledarskap.

– Det svåraste att få ihop är två med delat ledarskap, men jag kände också att det skulle vara det mest spännande. Inte bara för att Kim och "Tolle" gjorde det väldigt bra utan för att jag tror att det skulle fungera rätt bra eftersom jag också finns där som stöd också. Dynamiken mellan de här två var det jag eftersökte, säger Ola Andersson.