Varnar för Mullsjös "jobbiga jävlar"

Experten Patrik Åman är närmast lyrisk när han pratar om den stundande semifinalserien mellan Storvreta och Mullsjö. Och han har samtidigt en uppmaning till Uppsalalaget: "De behöver tuffa till sig – rejält!".

31 mars 2018 15:00

Det är svårt att glömma kvartsfinalserien för fyra år sedan. Storvreta mot Mullsjö över sju matcher plus en avgörande sudden death på det var något alldeles extra för alla som gillar innebandy. Och för Storvretasupportrarna var serien extra rolig då man till slut drog längsta strået. En som inte glömt är Patrik Åman – och nu längtar han efter en ny supertajt och het batalj.

– Det blir en superhäftig matchserie. Det här är någonting många med mig sett fram emot sedan den där kvartsfinalbataljen 2014. En del spelare är kvar men det är till stora delar två nya lag men jag gillade det jag såg då.

Blir matchserien lika lång, och lika het?

– Jag tror det. På papper och i stjärnstatus har Storvreta högre toppar men Mullsjö kan leverera ett kollektiv när de har stämmet. De hade det då och verkar ha hittat det nu.

Han utvecklar:

– Storvreta är lirarnas lag med lite snajdiga forwards. Det som kommer att behövas är att de tuffar till sig och det rejält. Henrik Stenberg är en retsticka som behöver vara tuff. "Jeppe" Berggren behöver bli lite lack och grinig som han kan bli. Det krävs att några är beredda att axla de där rollerna. Det finns inte så många andra som är badass.

Åman går så långt att han tycker att Storvretatränarna Stefan Forsman och Hannes ska ge några av sina spelare uppdrag att vara riktigt lite extra jobbiga på planen. För sådana finns i motståndarlaget menar han.

– I Mullsjö finns några riktigt jobbiga jävlar. Ganevik (Kim) kan vara den jobbigaste av alla. I surret och i att vara den enträgna. Han hackar tills det går sönder, som en bäver. Henrik Olofsson är en riktig tuffing på backen. Hans brorsa Erik likaså.

Vilket lag går vinnande ur striden?

– Storvreta har en otrolig erfarenhet i sin trupp och en vinnarkultur så på sista raden tror jag på Storvreta. Men de kan bli en game seven igen. Jag hoppas och tror att det blir tajt och jämnt.

Vilka möter Storvreta i finalen?

– Går det som det ska blir det Falun i finalen.

Och där vinner?

– Jag kan faktiskt inte säga. Oavsett lag som vinner blir det historiskt.

Så spelas semifinalen

3 april: Semifinal 1:7 Storvreta–Mullsjö (19.00).

5 april: Semifinal 2:7 Mullsjö–Storvreta (19.00)

7 april: Semifinal 3:7 Storvreta–Mullsjö (13.00)

10 april: Semifinal 4:7 Mullsjö–Storvreta (19.00)

Ev 12 april: Semifinal 5:7 Storvreta–Mullsjö (19.00)

Ev 14 april: Semifinal 6:7 Mullsjö–Storvreta (16.00)

Ev 16 april: Semifinal 7:7 Storvreta–Mullsjö (19.00)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund

Ämnen du kan följa