Vann guld i Swedish cup

Pistolskytten Daniel Johansson från Uppsala skrev ett nytt kapitel skyttehistoria då han totalvann herrklassen i den internationella tredagarstävlingen Swedish cup i Sävsjö.

6 januari 2015 20:56

Talangfulle pistolskytten Daniel Johansson från Uppsala har haft en motig säsong med sin luftpistol. Fram till denna helg.

Men när han under måndagskvällen, för andra dagen på raken, segrade i den internationella luftskyttetävlingen Swedish cup i Sävsjö - ja då sprack 32-åringen upp i ett enda stort leende.

På kuppen blev Johansson helgens pistolkung, efter tre dagars tävlande. Starkt av en kille som suckat och stönat och letat efter formen under hela hösten.

Söndagsvinsten gav så klart ökat självförtroende och det kändes som Uppsalaskytten dirigerade måndagsfinalen som han ville.

När det behövdes då kramade Johansson in tior på beställning och han tog bestämt över ledningen i finalens slutskede. Och kramade in alla skyttars dröm - ett centrumskott, 10,9, i det näst sista finalskottet vilket tog musten av den ende kvarvarande finalisten, finnen Jarmo Salo.

Och konkurrenterna kunde bara lyfta på skyttekepsarna och gratulera. Vinstpoängen blev 197,7 poäng mot tvåan Jarmo Salos 196,8.

– Jag är givetvis helnöjd. Nöjd var jag även igår, men två segrar på raken smäller ju ännu högre, säger Uppsalakillen och förklarar att han gillar finaler, fast det är nervigt.

– Men jag skulle gärna kunna skjuta lite höga poänger i grundmatcherna än vad jag gör. Den biten har jag att jobba med framöver.

Hur ska du fira det här?

– Jag ska passa på att njuta ordentligt. Om två veckor är det EM-kval i Linköping och jag hoppas kunna behålla formen då, avslutar helgens pistolkung Daniel Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
BOSSE WIQVIST