Valsta Syrianska går i konkurs

Valsta Syrianska är ett minne blott. Klubben, som för två veckor sedan drog sig ur seriespelet, kommer att försättas i konkurs.

16 februari 2015 17:34

Märstaklubben har haft några tuffa år bakom sig, men där det verkligen eskalerade under 2014. Valsta Syrianska kunde inte betala varken löner eller domaravgifter i division I norra och hade samtidigt miljonskulder till skatteverket samt kommunen. Under november blev laget portat från Midgårdsvallen och för två veckor sedan kom beskedet att laget inte ställer upp i seriespel 2014. Nu går klubben, som bildades 1993, i konkurs.

– Det finns inget att rädda, det är bättre att lämna det bakom sig och avsluta allt under ordnade former, säger SuleymanMesso, klubbens mångårige sportchef.

Anledningen till att klubben nu upphör att existera är, enligt Messo, att inga personer velat hjälpa till att rädda klubben. Valsta har under många år haft problem att få folk i styrelsen och senaste säsongen var det tränaren Christer Mattiasson som fick ha hand om i princip allt runt klubbens matcher.

– Det är många som visat intresse, men de har inte varit seriösa i sitt intresse. När de sett hur mycket jobb som måste göras så har folk backat. De tror att det är lätt att sköta ett fotbollslag, men det är det inte, säger Messo och fortsätter:

– Jag personligen har varken tid eller ork att dra det här själv.

SuleymanMesso var med och startade föreningen 1993 då division VI-laget Valsta IK slogs ihop med korplaget Syrianska föreningen. Klubben avancerade på bara tolv år upp till division I.

– För mig personligen känns det fruktansvärt, jag kan inte beskriva det med ord. Jag kunde aldrig tro att det skulle bli såhär utan tanken var att vi och kommunen skulle få en klubb i superettan på sikt. Vi har misslyckats och det är bara att inse det. Det här var inget roligt beslut att fatta.

Var gick det fel?

– Det har varit organisationen framför allt. Folk har lovat att komma och sedan inte dykt upp efter två möten. När man inte ens kan betala domaren ... det var bara problem till slut. Fotboll för mig ska vara glädje. Nu handlade det bara om att släcka bränder och då kan man lika bra lägga ner skiten, säger Messo.

Valsta Syrianska åkte 2014 ur division I norra i vad som alltså blev klubbens sista säsong någonsin. Lagets bästa placering var 2009 då man kom trea i division I, fyra poäng från kvalplatsen till superettan. 2008 slog man ut allsvenska Helsingborg ur svenska cupen, men nu är det alltså över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!