Vaksala torg ska fyllas - igen

INNEBANDY. Uppsala förbereder sig för en guldfest på söndag. Då ska Vaksala torg fyllas till bredden igen – men bara om Storvreta tar hem SM-guldet.

18 april 2012 16:46

Uppsala kommun hoppas stenhårt på Storvreta i lördagens final. Om de vinner guld väntar nämligen återigen ett rejält firande på Vaksala torg på söndag. Då ska både Fyrisfjädern, som tog sitt tolfte guld på tretton finaler, och Storvreta firas.
– Självklart hoppas vi också på ett tredje SM-guld för Storvreta. Vi vill fira guldhjältarna på bästa sätt, det kommer att bli en härlig eftermiddag, säger Charlotte Skott på Destination Uppsala som är med och arrangerar firandet.

Med kort varsel ska en scen byggas upp på söndag förmiddag. När sedan Storvreta och Fyrisfjädern kommer på kvällen väntas en storpublik ta emot dem.
– Vi räknar med minst 2000 personer i publiken. Det är inte bara de riktiga fansen som ska komma, även den bredare publiken i Uppsala vill vi ska komma och visa sin uppskattning, säger Charlotte Skott.
Förra året firades lagen med rök, eld och guldkonfetti. Vad blir det i år?
– Exakt hur vi gör har vi inte klurat ut än. Men det kommer att bli något liknande.
Vad händer med firandet av Fyrisfjädern om Storvreta inte vinner på lördag?
– I så fall firar vi inte så här, det blir på ett annat sätt, säger Charlotte Skott.

Storvretatåget, som avgår på lördag morgon ner mot Malmö, har blivit tvunget att haka på ytterligare tre vagnar efter ett stort biljettryck. Det innebär att 144 rödklädda supportrar till, utöver de 479 som var klara att åka sedan tidigare, kommer att heja fram Storvreta under finalen.

Detta händer på söndag vid SM-guld

Vad: Guldfirande av Storvreta och Fyrisfjädern.
Var: Vaksala torg.
När: 18–19.
Hur: Musik, tal och fest.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Rosenblad