Vägen tillbaka efter skräckskadan

Oscar Pehrsson skar av hela vadmuskeln när han åkte skidor på nyårsafton. Nu är mittbacken på väg tillbaka och siktar mot den allsvenska premiären.

16 februari 2018 17:08

Det är en av idrottens mest udda skador. Oscar Pehrsson åkte skidor under nyårsafton i Dalarna och lyckades skära av vadmuskeln på skidan. Efter både pjäxa och kryckor är mittbacken nu friskförklarad och börjar på allvar resan tillbaka till fotbollsplanen.

– Jag har precis tagit bort skyddet i form av en pjäxa som jag har haft i sex veckor och inte fått belasta foten någonting. Nu ska det vara läkt ordentligt så nu får jag börja belasta och träna vaden igen och få tillbaka rörligheten i fotleden. Det är där jag är just nu, säger Pehrsson.

Sirius fysteam har sagt att man hoppas att Pehrsson ska kunna vara tillbaka till den allsvenska premiären i april mot Hammarby på Tele2 Arena.

– Det är klart att man drömmer och hoppas på det, men sedan är det svårt att säga eftersom jag inte har belastat vaden någonting. Jag ska inte säga för mycket, men det är klart att jag vill tillbaka så fort som möjligt och då är premiären något att sträva efter. Sedan säger läkarna att det kan gå upp så då ska man inte ta den risken eftersom yttre vadmuskeln var helt avskuren så man ska inte stressa det heller.

Skynda långsamt?

– Ja, det är lite så det är just nu. Det är klart att det är svårt just nu för man vill köra på, men man får vara lite smart också, säger Pehrsson som i och med detta också lagt skidkarriären på hyllan för tillfället:

– Den får nog ligga på hyllan tills fotbollskarriären är slut.

På Sirius skadelista finns även långtidsskadade Daniel Jarl, Karvan Ahmadi samt nyopererade Elias Andersson. Philip Haglund hoppas man också ha tillbaka till premiären medan Moses Ogbu eventuellt kan vara tillgänglig redan nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels