UTK utan chans i SM-finalen

Upsala TK hade chans till ett historiskt guld men var aldrig nära i SM-finalen i Malmö. Fair Play släppte bara ett set i hela matchen och blev mästare igen.

3 december 2017 19:01

SM-guldet har nu gått till Skåne elva år i rad. Att Upsala skulle bryta den trenden var alltså aldrig nära. Efter klara dubbelsegrar och 2–0 i matcher för hemmalaget tog det sedan slut efter de två första singelmatcherna, singel tre och fyra. 14-åriga Julia Lövqvist fick sin match till supertiebreak men där vann Sydney Berlin med 10–2 och guldet var därmed redan klart för Malmölaget. Hemmalaget tog av bara farten även de två kvarvarande singelmatcherna.

– De var lite för bra för oss i dag, säger Upsala TK-tränaren Niklas Schumanski på telefon.

Ett stort avbräck för UTK i finalen var att man inte hann få hem Julia Terziyska från en tävling i Spanien. Hon har vunnit sina samtliga tio matcher (fem dubblar och fem singlar) hon spelat under säsongen och hade givetvis varit en ordentlig förstärkning.

– Men vi är jättenöjda med att ha gått till final. I dag är vi besvikna men om ett tag kommer vi att vara nöjda, säger Schumanski.

Fair Play var storfavoriter att vinna guldet redan inför säsongen och är vana vinnare. Detta var den fjärde raka SM-vinsten på damsidan. Men kanske talar framtiden för Upsala.

– Vi har ett ungt lag och kommer bara bli bättre och bättre. Det är bara hem och träna, säger Schumanski.

UTK-spelarna gick trots förlusten dock inte lottlösa utan tilldelades samtliga silverplaketter.

– Ett litet minne för livet, säger UTK-tränaren.

Fair Play–Upsala TK 6–0

SM-final dam

Dubbel 1: Morgina/Lister–Östlund/Ferding 6–2, 6–4

Dubbel 2: Barritza/Chayenne–Tinjic/Lövqvist 6–1, 6–1

Singel 4: Berlin–Lövqvist 6–2, 4–6, 10–2

Singel 3: Chayenne-Ferding 6–0, 6–0

Singel 2: Barritza–Sanér 6–1, 6–0

Singel 1: Lister–Östlund 6–4, 7–5

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund