UTK miste favören efter rysare

UTK hade en enda sak att spela för i grundserieavslutningen borta mot Lidköping. Den målsättningen missade laget och spelar därmed SM-finalen på bortaplan.

5 december 2014 15:06

Redan inför den sjunde och sista elitserieomgången stod det klart att Upsala TK och Fair Play (från Malmö) kommer att mötas i SM-finalen om en vecka. Den stora frågan var vilka som skulle vinna serien och därmed få favör av hemmaplan. UTK ledde inför matchen borta mot bottenlaget Lidköping serien med en poäng och behövde minst oavgjort för att säkra förstaplatsen (förutsatt att inte Fair Play vann mot nedflyttningsklara Näsbypark, vilket de gjorde). Det misslyckades efter en rysare där det blev förluster i en dubbelmatch och två i singel efter så kallade super-tiebreak (först till tio som skiljeset).

– Det här var tungt. Daniel Berta hade matchboll i sin singel i ledning med 5–4 i andra set. Allt gick emot oss i dag, säger tränaren Jon Hedman.

Handlade det om underskattning?

– De hade det starkaste laget de har haft i den serien och spelade för att hänga kvar. Vi ville verkligen vinna för att få spela hemma. Nu blev det inte så, vilket känns tråkigt.

Hur står det egentligen till med formen inför finalen?

– Jag tror inte att det här gör så mycket. Sportsligt tror jag att vi tar Fair Play även om vi spelar borta. Det kan vara bra och få stryk ibland och få bli lite arg. Nu en kvart efter matchen känns det så klart tungt att behöva åka 40 mil hem i mörker och regn, men vi kommer igen, säger Jon Hedman.

SM-finalen spelas i Malmö nästa lördag.

Lidköping–Upsala TK 4–2

Elitserien

Dubblar: Oscar Pallin/Rickard Holmström–Daniel Berta/Marcel Zimmermann 6–7 (4–7), 3–6, Stian Boretti/Staffan Falkenström–Boy Westerhof/Nicklas Szymanski 3–6, 6–3, 1–0 (10–4) Singlar: Oscar Pallin–Boy Westerhof 1–6, 5–7, Stian Boretti–Nima Madani 6–3, 6–1, Rickard Holmström–Daniel Berta 3–6, 7–6 (7–5), 1–0 (10–5), Staffan Falkenström–Marcel Zimmermann 6–3, 3–6, 1–0 (10–5)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson