"Upsala IF har fått värsta lyftet"

Susanna Kallur besökte Uppsala och friidrottshallen i IFU Arena för första gången. Då passade hon på att ösa beröm över arenan och Upsala IF: "Nu hör man om dem som friidrottsklubb vilket man inte gjorde förut", säger hon.

8 december 2018 19:15

I helgen samlas Sveriges snabbaste löpare inom sprint och häck i Uppsala och IFU Arena. Men det mest välkända namnet återfinns bland tränarna: Susanna Kallur. Den före detta häcklöparen har en tung meritlista och innehar faktiskt fortfarande världsrekordet på kort häck (60 m) inomhus med tiden 7,68.

Hur är det att vara tränare?

– Det är kul. Jag gillar verkligen friidrott och älskar häcklöpning. Jag gör det här med glädje men vi alla kommer nog ha lite träningsvärk imorgon.

Kallur lade friidrottskarriären bakom sig för knappt två år sedan. Därefter har hon genomgått en tränarutbildning.

– Jag hoppar gärna på den här typen av uppdrag. Det är nytt över huvud taget att vara på andra sidan. Det är en utmaning att instruera. Framför allt när man kommer till en grupp med nya människor på det här sättet. Det handlar mycket om att lära känna de aktiva och hur man når dem, säger Kallur.

Det var även första besöket i IFU Arena för den före detta häcklöperskan.

– Det är hur fint som helst. Det känns som att Upsala IF fått värsta lyftet. De har många bra aktiva nu också. Nu hör man om dem som friidrottsklubb vilket man inte gjorde så mycket förut, säger Kallur.

Fyra löpare från Upsala IF finns med under träningshelgen. 400-meterslöparna Albert Nygren och Arvid Gustavsson på juniorsida samt Erik Hagberg (100 meter) och Isak Andersson (400 meter häck) bland seniorerna.

– Jag är inne i en längre träningsperiod där det gäller att bygga en så bra grund som möjligt inför sommaren. 2019 är ett VM-år med tuffa kvalgränser. Det gäller att göra ett riktigt bra jobb för att vara med där, säger Isak Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark