Uppsalaskytt fixade OS-plats

SKYTTE: Den blev dubbel anledning att fira för Uppsalaskytten Therese Lundqvist i Sydney. Hon blev femma i världscuppremiären i skeet och ordnade därmed en kvotplats för Sverige till OS 2012.

30 mars 2011 10:47

Det var en mycket nöjd skeetskytt som UNT fick tag på över telefon. Dopingkontrollen tog visserligen lång tid men efter det kunde hon pusta ut.
- Jag sköt bra första dagen så jag var väldigt nervös inför skjutningen, det var ju mycket som stod på spel, säger Therese Lundqvist som slutade femma på världscuppremiären i Sydney då hon fick ner 92 duvor, bara en sämre än när han vann på Cypern för en månad sedan.
- Det är otroligt små marginaler så det är skönt att känna att man är med i världstoppen. Det var ett bra besked jag fick i dag.

Det blev dubbelt amerikanskt i topp, Kimberly Rhode Harryman vann på 97, följt av Caitlin Connor på 96.
Redan efter de två första serierna kände Lundqvist att hon låg bra till men samtidigt fick hon beskedet i en paus att klubbkollegan Nathalie Larsson hade det betydligt tuffare med sitt skytte.
- Jag kände ingen press att jag skulle skjuta Sverige till OS men man vill ju göra så bra man kan och jag är självklart nöjd och sticker inte under stol med att jag vill åka till OS i London, fortsätter den tidigare juniorvärldsmästarinnan.

För Lundqvist väntar nu hemfärd under fredag och ankomst till Uppsala på lördag. Då väntar även uppladdningen för nästa världscup som går i Kina 14 april.
OS-fyran från Peking, Nathalie Larsson, misslyckades totalt och blev slutligen 37:a men förbundskapten Claes Johansson var inte orolig.
- Hon säger att det känns bra men hon får dom inte. Det viktiga nu var att Therese tog en kvotplats för Sverige till OS, det var viktigare än att ta medalj. Nu står vi på fastare grund.
Under senvåren kan ett besked komma om vem av Nathalie Larsson och Therese Lundqvist som får OS-platsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Legue