Uppsalas bidrag till Tre Kronor

Till vardags hjälper han Almtuna. Nu blir naprapaten Johan Söderström också en del av Tre Kronor, bland annat över VM i maj. "Det är en dröm som går i uppfyllelse".

31 januari 2017 16:04

Som spelare nådde han allsvenskt spel i Piteå och Uppsala Hockey innan en knäskada satte stopp för karriären när han skulle spela för Almtuna. Men han är tillbaka i Uppsalaklubben, numera på uppdrag som naprapat. Men uppdragen är flera. Efter att ha hoppat in med kort varsel i Tre Kronor under 2015 och 2016 blir han efter Sweden Hockey Games ordinarie i landslagets medicinska stab. Där ger han alltifrån massage till att sätta nålar i spelarna, om det behövs.

Hur kom du in i landslaget?

– Från början kom jag in via rekommendationer från andra. Jag blev tillfrågad av J20-landslaget först när en av deras ordinarie blev sjuk. Då var Rickard Grönborg (nu coach för a-landslaget) coach där och vi fick bra kontakt. Sedan pratade han gott om mig för övriga ledningen. Det var så jag kom in i det.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse även om det inte är som spelare. Men man känner samma puls och adrenalinkick. Jag har haft det som målsättning att komma in i hockeyn som terapeut.

I maj väntar VM, som avgörs i Köln och Paris, över tre veckor men Söderström blickar redan längre fram än så.

– Det kommer ju ett OS (i Pyongchang i Sydkorea) i februari 2018 och det skulle vara riktigt häftigt att få följa med då.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund