Men det är ett ja med förbehåll.
– I grunden är det fortfarande inte tillåtet att använda utrustning för att mäta avstånd i spelet, men tävlingar kan ha tillfälliga regler, säger Thorsten Hellmark, tournament director på SGF.
Mobiltelefoner, gps:er och laserkikare. Att allt fler apparater kan mäta avstånd är ett dilemma för golfsporten. En del har funktioner som strider mot reglerna. Apparater med inbyggd kompass eller som kan mäta vindhastighet, temperatur och lutning går bort. Om din mobiltelefon används för avståndsmätning och dessutom har kompass eller vattenpass som inbyggt tillbehör blir du diskvalificerad.
– Laserkikare utan lutningsmätare är det allra säkraste, säger Thorsten Hellmark.
Han ifrågasätter nyttan av avståndsmätare om man inte är en väldigt skicklig golfspelare. Har man inte precisionen så spelar det ingen roll att veta om det är 140 eller 150 meter till hålet.
– För det stora flertalet är det mest en rolig maskin.
Den traditionella banguiden räcker mycket väl för de flesta, anser Thorsten Hellmark. Den ger en detaljerad beskrivning av banan, hålen och avstånden.
Svenska Golfförbundet lägger sig inte om avståndsmätare används i lokala tävlingar. Vassunda golfklubb har tillåtit avståndsmätare i sina klubbtävlingar i ett år. Klubbchefen Kai Lundgren är positiv.
– Jag har sett på tävlingar att det är rätt vanligt att folk springer och mäter. Avståndsmätare snabbar upp spelet, säger han.
Själv provade han en gång, men säger sig inte vara tillräckligt bra på att slå exakt lika långt varje gång med samma klubba för att riktigt ha nytta av avståndsmätare.
Stig Cederberg är vice ordförande i Lisinge golfklubb i Roslagen. Han kommer att föreslå en ändring i de lokala reglerna så att avståndsmätare blir tillåtet på deras tävlingar. Många medlemmar har tryckt på.
– Jag tror det är lockande för den yngre målgruppen som är intresserade av prylar, säger Stig Cederberg.
Han fick en gps i födelsedagspresent.
– Fördelen den ger är marginell, men spelet blir lite roligare när man vet avståndet exakt säger han.
De fem SGF-tävlingar som tillåter avståndsmätare är: SGF:s senior tour, Riksmästerskapen, Det nationella seriespelet, Svenska minitouren och Handigolf tour. Övriga tävlingar och handicapronder kräver tillfälliga tillstånd.
I alla juniortävlingar är det fortsatt förbud. Magnus Grankvist, juniortävlingsansvarig på SGF, förklarar varför:
– En farhåga är att juniorer aldrig lär sig ”spela in” banan på bästa sätt, det vill säga gå igenom banan och lägga upp en spelstrategi, om de bara använder avståndsmätare och inte banguiden också. Då lär de sig inte från grunden. Det är också en ekonomisk fråga, avståndsmätare kostar runt 2 000 kronor.
Magnus Grankvist tillägger att det inte är skrivet i sten att förbudet för juniorer kommer att bestå för all framtid.