En bit in i den fjärde perioden låg Uppsala under med förkrossande 39 poäng. Genom en streak på 12 raka kunde dock de rödklädda putsa till siffrorna lite. Men man var aldrig nära att hota tabellfyran i Stadium Arena.

– De sista 20 minuterna var okej. Inte bra men okej. Vi var inte redo från start – och de kom ut och sköt. Sedan hade vi inte tillräckligt mycket tro på det vi gjorde, säger lagets head coach Janne Hänninen och fortsätter:

– Vi måste försöka fokusera på det positiva och ta med oss det till nästa match.

Artikelbild

| Janne Hänninen.

Vad är det ni tar med er från den här matchen då?

– När vi började kommunicera i defence tvingade vi dem att ta dåliga skott. Sedan tog vi även hand om bollen offensivt och hyfsade vad gäller offensiva returer. Det tar vi med oss, säger Hänninen.

Nästa helg väntar Mark hemma i Seb Usif Arena för Uppsalas del. De båda lagen har bara vunnit en match den här säsongen och drabbningen kan bli avgörande för vilka som tvingas kvala för att hålla sig kvar i Svenska Basketligan dam.

– Det blir säsongens viktigaste match. Vi måste vara mer disciplinerade och jobba tillsammans.

Vad säger du om dem som motståndare?

– De har byggt laget kring två amerikanskor. Sedan har de några skyttar. Jag fokuserar inte på dem utan på vad vi måste förbättra för att vinna, avslutar Janne Hänninen.