Uppsala Basket blev utspelat i Åkeshovshallen och förlorade med hela 42 poäng (90–48). Tabelltrean Alvik gjorde processen kort med gästerna och ledde med 27–8 redan efter den första perioden.

Uppsala hade stora problem med centern Janel Mccarville som var hundraprocentig i första halvlek med sina 17 poäng. När Anna Stern avslutade första halvlek betydde det 30 poängs ledning, 53–23, i halvtid.

Det blev aldrig spännande. Och det blev inte bättre i andra halvlek. Agnes Nordström, poängbäst i Uppsala, försökte och försökte men var på tok för ensam. Alvik å sin sida trummade på och gick in i slutronden med en 44-poängsledning (75–31) i ryggen.

Då Mark samtidigt föll borta mot Wetterbygden är Uppsala fortsatt före Kinnalaget på säker mark i tabellen. Fyra omgångar återstår att spela av grundserien och för att Mark ska kunna passera Uppsala i tabellen och undvika kval måste Mark vinna två matcher fler än Uppsala under slutomgångarna. Nästa omgång, lördag 24 februari: Uppsala–Umeå, Mark–Norrköping. (UNT)