Uppsala tog efterlängtad seger

Uppsala Basket hade inte vunnit på nästan fem månader. Mot Wetterbygden kom ett efterlängtat trendbrott när laget knep sin andra vinst den här säsongen.

12 mars 2019 22:01

Ett avsågat Uppsala Basket gästade Wetterbygden Stars i Huskvarna Sporthall under tisdagskvällen. Det står sedan länge klart att Uppsalaklubben kommer att degraderas till superettan och inför matchen hade man enbart plockat en seger på 33 försök. Inför den avslutande perioden mot Wetterbygden var det jämnt. Hemmalaget ledde med ynka en poäng. Genom en stark avslutning såg Uppsala dock till att ta knipa sin första seger sedan man mötte Nässjö i oktober ifjol.

– Efter den säsong vi haft är det jäkligt skönt att vinna. De flesta i laget var med senast när vi vann men jag var borta på grund av skada. Därför var det lite extra skönt för mig att vara med, säger Uppsalas Nathan Dawit.

Dawit gjorde 25 poäng vilket var flest av alla denna kväll.

– I början var jag lite off och missade mina första skott. Men laget och coacherna tror på mig och fortsätter att ge mig förtroende. När de tror på en lossnar det till slut.

I den andra perioden låg Uppsala under med hela 17 poäng.

– Hela laget kämpade på tillsammans och vi krigade in i sista sekund, säger Dawit.

Hur ska ni fira detta?

- Nu ska vi sätta oss i minibussarna och åka upp till Uppsala. Kanske blir det ett stopp på Max också. Det är vi värda.

Härnäst för Uppsalas del väntar säsongens sista hemmamatch i Fyrishov. Därefter avslutar man säsongen med en bortamatch mot Jämtland.

Matchfakta

Wetterbygden↔78

Uppsala↔85

Poäng, Uppsala: Nathan Dawit 25, Dante Williams 21, Brian Bridgeforth 21, Axel Nordström 7, Nemanja Jovanovic 5, Odin Lindell 2, William Eriksson-Hansson 2, Oskar Granat 2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark