Uppsala tar sikte mot basketligan

KFUM Uppsala Basket är numera det högst rankade herrlaget i Uppsala. Från att ha fungerat som lite av ett "farmarlag" tar man nu steget till att blicka uppåt i seriesystemet – mot basketligan.

17 juni 2019 16:23

När Uppsala Basket herr åkte ur basketligan var det en ordentlig käftsmäll för basketen i Uppsala. Klubben, som brottas med ekonomiska problem, valde att tacka nej till spel i superettan och dess framtid är oklar. KFUM Uppsala Basket är en helt egen förening med en egen styrelse och man har sin egen ekonomi. Klubben inrymmer ungdomsverksamhet för uppemot 700 barn och unga men man har även ett herrlag i basketettan (tredje divisionen). I och med att Uppsala Basket herr försvunnit från kartan är de nu det högst rankade basketlaget i Uppsala på herrsidan. Därför kraftsamlar man nu för att avancera i seriesystemet. Flera spelare som spelade i basketligan med Uppsala har tackat ja till att spela i basketettan nästa säsong. John Imbia, Robert Bolander, Oskar Granat och Mannos Nakos (spelare/assisterande tränare) har alla gett klartecken.

– Det behövs en ny satsning och det ska bli kul att se vad vi kan göra, säger Mannos Nakos.

Uppsala Baskets före detta assistant coach – Efongo Imbia – kliver in som sportchef.

– Det första delmålet är att ta upp laget till superettan till nästa säsong. Sedan får vi se till att etablera oss där. Det är mycket som krävs – både en stabil ekonomi och ett bra lag. När klubben sedan är redo att ta klivet upp till basketligan ska vi göra det för att stanna där, säger Efongo Imbia.

Laget kommer i huvudsak att bestå av en mix av unga spelare, spelare från fjolårssäsongens basketetta-lag och Uppsala Baskets före detta ligalag. Laget kommer att tränas av

Anders Jonsson. I nuläget pågår arbetet med att rekrytera spelare. Två som man för diskussioner med är Odin Lindell och Nathan Dawit.

– Ingenting är klart men det är självklart två spelare vi vill ha i laget, säger Nakos.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark