Ett glödhett Uppsala började den första perioden med ett strålande skytte. Xavier Cannefax var säkerheten själv och visade vägen från trepoängslinjen varpå flera av lagkamraterna gjorde samma sak. Det var tight och tufft och ett frenetiskt krigande Uppsala gick till halvtidsvila med en fyrapoängsledning.

– Vi spelar bra i första. Vi har bra kommunikation i både defence och offence samtidigt som vi drar i typ sju av åtta treor, säger John Imbia som var en av dem som sänkte ett långskott:

– Mina lagkamrater är på mig och pushar mig om att jag ska ta för mig. Jag tog trean och den satt. Det var skönt.

Artikelbild

| John Imbia stod för fem poäng och några fina steals i sin hemmadebut.

Uppsalaprodukten Imbia kom tillbaka till stan i slutet av december efter några år på basketgymnasiet i Luleå där han även spelade i basketettan. För hans del innebar matchen hemmadebut i Fyrishov.

– Det var riktigt kul. I och med att det var gratismatch var det ganska mycket folk här, säger Imbia.

Södertälje växlade upp i den andra halvleken samtidigt som hemmalaget inte kom upp i samma nivå som i den första halvleken. Till slut kunde gästerna vinna med 15 poäng.

– Vi börjar slacka lite i defence och slappnar av lite för mycket. Då drar de ifrån, säger John Imbia.

Odin Lindell och Nathan Dawit tvingades stå över matchen på grund av en krånglande sena i foten respektive en stukning för den senare. Under matchen tvingades dessutom Mannos Nakos kliva av på grund av en strulande ljumske. Det återstår att se huruvida någon av dem är redo för tisdagens match mot Wetterbygden.