Med åtta nya spelare i startelvan, nya tränare och ungefär en månad tillsammans ställdes Uppsala mot allsvenska Djurgården. Det märktes. Bortsett första tio minuterna var det faktiskt Uppsala som var det bättre laget i matchen och man kunde mycket väl ha vunnit.

– Jävligt bra, bättre än vad vi trodde. Vi kände att vi kunde sätta press på Djurgården och rulla boll utan att det skulle vara så stor skillnad. Vi gjorde det bra och ska vara stolta över det, säger mittfältaren Marika Bergman Lundin som var en av planens bästa.

Är du överraskad?

– Det är klart att man kanske inte hade förväntat sig det, att lösa det så bra. Vi har jätteduktiga spelare och bra tränare som har en klar spelplan för vad vi ska göra. Det blir enklare då.

Tränaren Jonas Valfridsson har under veckan jobbat hårt med de saker som laget inte fick till i förra veckans träningsmatch mot AIK som slutade 2–2.

– Jag är inte så överraskad egentligen. Vi har jobbat på hårt och haft bra träningsmöjligheter hela tiden. Vi har kunnat jobba med de bitar vi vill under en längre tid. Den här veckan har varit jätteviktig för det såg inte alls såhär bra ut mot AIK och då kunde vi definiera vad som behövde bli bättre. Jag förväntar mig att det blir ännu bättre, säger Valfridsson.

Djurgården tog ledningen i samband med en hörna i den första halvleken. Uppsala svarade då Ingrid Wixners inlägg styrdes in i eget mål av en Djurgårdsförsvarare. I den andra halvleken var det sedan Uppsala som förde spelet och var flera gånger nära ett ledningsmål. En bortslarvad omställning på tilläggstid stod dock laget dyrt då Djurgården i sin tur ställde om genom landslagsspelaren Oliva Schough som spelade fram Ariam Berhane till segermålet.

– Jag blev riktigt arg och slog handen i båset. Det är segt, men samtidigt om de hade gjort 2–1 första halvlek hade det inte tagit lika hårt. Vi hade kunnat ta en poäng, men det är bara att gå hem och grina lite så löser det sig, säger Bergman Lundin.

Hur ser du på din egen match?

– Jag gillar när det smäller och det gjorde det denna matchen, det var gött, säger mittfältaren.

För Uppsala väntar närmast Eskilstuna i svenska cupens gruppspel. Chanserna att gå vidare i gruppen med tre allsvenska lag är väldigt låg i och med förlusten mot Djurgården, men spelet ger en hel del hopp inför elitettan.

– Absolut, jag tror att det kommer att bli en riktigt bra säsong, säger Marika Bergman Lundin.