Uppsala laddar för "omöjlig" match

Det finns matcher i Svenska basketligan som nästintill är avgjorda på förhand. Uppsala mot Umeå har blivit en sådan de senaste tre säsongerna.

24 februari 2019 08:00

Umeå har vunnit samtliga fjorton matcher i Svenska basketligan dam och toppar tabellen i överlägsen stil. Uppsala Basket krigar å sin sida mot Mark för att undvika jumboplatsen i serien och har allt i egna händer när fyra matcher återstår att spela av grundserien.

Söndagens hemmamatch mot Umeå är tuff, för att inte säga "omöjlig" – åtminstone på förhand. Uppsalalaget har sex raka förluster mot Umeålaget i grundserien – mötet i höstas slutade 115–68 – och senaste segern mot Umeå kom i slutspelet säsongen 2015/16 när lagen möttes i semifinal. Då hette nyckelspelarna i Uppsala Christy Bacon, Katarina Andersson, Kadidja Andersson – och Tiffany Brown. Amerikanskan finns på plats i SEB Usif Arena även denna söndag, den här gången som nyckelspelare i Umeålaget som har fem starka importer i Brown, Alyssa Lawrence, Ama Degbeon, Hollie Mershon och Tayler Mingo.

Uppsala kommer till hemmamatchen mot Umeå efter en tung förlust borta mot Alvik (48–90). Fyra omgångar återstår att spela av grundserien och för att Mark ska kunna passera Uppsala i tabellen och undvika kval måste Mark vinna två matcher fler än Uppsala under slutomgångarna.

Matchdags: Uppsala Basket–Umeå, SEB Usif Arena, 16.00

Jumbostriden i tabellen

10) Uppsala 16 2 14 4p

Uppsalas återstående matcher: Umeå (h), Eos (b), Norrköping (h), Luleå (b)

-----

11) Mark 16 1 15 2p

Marks återstående match: Norrköping (h), Luleå (h), Högsbo (h), Umeå (b).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård