Uppsala bröt dystra trenden

Efter fyra raka förluster är Uppsala ett vinnande lag igen. Hanna Lundells fullträff i andra halvleken blev avgörande när Mallbacken besegrades med 2–1.

7 juli 2018 17:08

Det blev en målrik inledning på matchen mellan Uppsala och Mallbacken. Efter åtta minuter gav Ariam Berhane gästerna ledningen på Strandvallen när hon – hennes tredje mål för säsongen.

Glädjen blev dock kortvarig då hemmalaget kvitterade bara tre minuter senare.

– Vi inledde matchen väldigt bra, beslutsamt och kontrollerat. Efter vårt spel växlade Mallbacken upp och kvitterade efter en tilltrasslad situation innan vi tog ledningen igen, säger Fredrik Bernhardsson, tränare i Uppsala.

Avgörandet kom strax före halvtid då Hanna Lundell satte 2–1 och det blev slutresultatet efter en mållös andra halvlek.

Det var hennes första mål för säsongen och andra någonsin i Uppsalatröjan.

– Mallbacken lyfte upp sitt spel och skapade visst tryck men vi försvarade oss bra och organiserat. Vi spelade väldigt lojalt och det ska tjejerna ha en stor eloge för, säger Fredrik Bernhardsson.

Därmed tog Uppsala sin andra seger för säsongen – den första kom i premiären då Böljan besegrades med 5­–0 – och de tre viktiga poängen ökar avståndet till nedflyttningsplatserna.

Närmast väntar sommaruppehåll för Uppsala Fotboll som den fjärde augusti ställs mot Umeå hemma på Österängens IP.

– Vi inleder och avslutar våren på ett fantastiskt sätt, däremellan är vi inte nöjda men vi tar med oss den här känslan från Mallbacken-matchen och njuter av ledighet. Det kommer att vara ett revanschsuget Uppsala till hösten, säger Fredrik Bernhardsson.

1–2

Mallbacken–Uppsala Fotboll

Elitettan

(1–1) Målen: 0–1 (8) Ariam Berhane, 1–1 (10) Orji Ebere, 1–2 (41) Hanna Lundell. Publik: 228.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström