Uppsala Basket till final four

KFUM Uppsala Baskets U19-tjejer är klara för Final four i ungdoms-SM.

18 mars 2019 14:05

Uppsala Basket arrangerade den tredje USM-omgången hemma i SEB Usif Arena (Rosendalshallen). Favorit på förhand i gruppen var Riksidrottsgymnasiet från Luleå som har spelare från hela Sverige och där spelarna tillsammans har gjort hela 349 landskamper.

Uppsalas talangfulla tjejer, som tillsammans gjort 32 landskamper, öppnade med två segrar över Norrort och Luleå Basket.

Mot Norrort skrevs siffrorna till 53–43 och i den matchen fick Trine Lundbäck välförtjänt pris för matchens lirare efter ett fantastiskt försvarsspel. I match nummer två mot Luleå basket blev resultatet 77–68 och i denna match belönades Chloé Fagerberg med pris för matchens lirare.

I och med de två segrarna stod det redan klart att Uppsala och RIG Luleå, som också vunnit båda sina inledande matcher, var klara för avancemang till Final Four i Norrköping den 11–12 maj. Den avslutande matchen lagen melllan gick enligt förhandstipsen och slutade med en storseger för de mer erfarna tjejerna från Luleå. Slutsiffrorna skrevs till 41–87 och i denna match gick priset för matchens lirare till Lisa Bolander.

De spelarna som gjorde flest poäng för Uppsala under helgen var Lisa Bolander med 38 poäng, Olivia Lantz med 30 poäng och Moa Wretbring med 27 poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!