Uppsala Basket jagar importspelare

Uppsala Basket drar igång säsongen på allvar till helgen när man spelar sina första träningsmatcher. Samtidigt är man på jakt efter ytterligare en importspelare.

30 augusti 2019 12:12

Till helgen reser Uppsala Basket till Huskvarna för att delta i John Bauer Cup. Där väntar säsongens första träningsmatcher mot IK Eos, på lördag, och Wetterbygden Sparks, på söndag. Två basketligalag som spelade slutspel den senaste säsongen.

– Det viktigaste är att se att det vi gjort under träningarna sitter. Vilka beteenden har vi jobbat oss fram till och vilka måste vi jobba mer med – det får vi reda på nu, säger lagets nye headcoachMadyMahdy som tog över huvudansvaret inför den kommande säsongen.

Laget har nu hunnit tränat ihop i tre veckor och den nye coachen är nöjd med vad han sett hittills.

– Det känns riktigt bra. Vi är starka och tror på det vi gör, säger Mahdy.

Hur vill du att ditt lag ska spela basket?

– Snabbt och kontrollerat. Vi är ganska fria men har styrda riktlinjer. Det handlar om att spelarna är smarta, läser av och väljer rätt lösningar, säger Mahdy.

Uppsala har fått behålla några av sina nyckelspelare som till exempel Agnes Nordström och Ellinor Holmberg. Det har man sedan kryddat med några yngre förmågor och lite annat smått och gott. Det mest kittlande nyförvärvet hittills är kanske Anastasia Williams. En amerikanska som ska bidra med storlek och tyngd. Den varan vill Mahdy gärna ha mer av. Därför är klubben nu på jakt efter ytterligare en importspelare som ska bidra med just detta.

– Vi söker efter en stark fyra och där tittar vi på lite olika spelare, säger Mahdy.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark