Uppsala Basket går kamp mot klockan

Uppsala Basket herr åkte ur basketligan efter att ha varit jumbo hela säsongen. Nu är den skuldtyngda föreningen inte ännu godkända för spel i superettan.

9 april 2019 17:26

Nio platser av totalt tio är besatta till nästa säsongs superetta. Detta meddelar Svenska basketförbundet i ett pressmeddelande. Såväl Uppsala Basket som Norrort Basket är sportsligt kvalificerade för spel i serien men har inte inkommit med tillräcklig information till förbundets tävlingsutskott för att de ska kunna godkännas. Därmed har en vakans uppstått i landets näst högsta serie. Enligt tävlingsbestämmelserna ska den vakansen fyllas upp senast 31 maj. Av vilket lag återstår att se. Uppsala har fortfarande chansen.

"Skulle de inte inkomma med ett tillräckligt beslutsunderlag senast fredagen den 12 april kommer andra lag från Basketettan att ges möjligheten att ansöka om spel i Superettan", skriver förbundet i pressmeddelandet.

Uppsala Basket herr går en kamp mot klockan.

– Frågan är om vi har ekonomi eller inte för att spela i superettan. Vi måste känna en trygghet och vi har inte lösningen klar än. Vi tror på en lösning in i det sista, och det är den vi kämpar för, säger Jan Nordström, tf ordförande i Uppsala Basket herr.

Uppsala Baskets deadline var egentligen redan i måndags, men efter samtal med Svenska basketförbundet fick herrföreningen uppskov tills på fredag.

– Vi hade deadline i måndags och vi svarade helt enkelt att vi inte är klara utan behöver mer tid.

– Vi har en bra dialog med förbundet. De har varit förstående, men det verkar inte heller som att det är bara vi som har problem i Basketsverige, säger Jan Nordsröm.

– Som läget ser ut nu klarar vi inte av det rent ekonomiskt.

Hur mycket pengar handlar det om?

– Det är mycket pengar, men hur mycket tänker jag inte gå in på.

De nio godkända lagen i superettan är:

Alvik Basket, IK Eos, AIK Basket, Helsingborg BBK, Trelleborg Pirates, Fryshuset, Högsbo, Bankeryd, Team 4th quarter (Helsingborg)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård