Upplänning med i EM-truppen

SKYTTE. En upplänning finns med i den EM-trupp i luftskytte som Skyttesportförbundet presenterade under torsdagen.

10 januari 2013 15:40

Det är inte oväntat gevärsskytten Lotten Johansson, Heby, i damernas luftgevär.

I förra årets luftvapen-EM tog Sverige en seniormedalj, det var Emil Martinsson som knep silvret i running target regelbundna lopp. I år då luftvapen-EM går i danska Odense med tävlingsdagarna 27 februari-2 mars hoppas man på fler svenska medaljer.

Luftgevär är den gren där flest skyttar tagits ut till EM, nämligen elva stycken. Det är där fulla lag i alla klasser utom för herrjuniorerna där två skyttar deltar. På pistolsidan väljer Svenska Skyttesportförbundet att enbart skicka juniorer, sex skyttar som alla har framtiden för sig.
– Vi gör en spännande satsning där vi satsar på lovande juniorer. Vi bygger för framtiden, säger sportchefen Jonas Edman på förbundets hemsida.

Årets EM är det första med de för året nya och intressanta reglerna. Finalerna i gevärs- och pistolskyttet sker numera med utslagning av en skytt i taget, och för gevärsskyttarna kommer dessutom decimaler att räknas med redan i grundomgången.
– Det är spännande med det nya programmet och poängräkningen. Jag bedömer att vi har bra förutsättningar, säger sportchef Jonas Edman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist