Uppland trea i Sverige

Uppland blev trea i årets Ica Cup Final i Bollnäs. Aldrig tidigare har Uppland hamnat så högt upp i resultatlistan tidigare.

13 mars 2019 14:29

Ica Cup-finalen (tidigare Kalle Anka Cup) är en rikstäckande tävling i längdskidor. Tävlingen riktar sig till ungdomar i åldrarrna 13-14 år som tävlar i oika distrikt. Distrikten tävlar mot varandra med poäng på åkarnas individuella resultat samt en avslutande stafett. Tävlande i varje distrikt har kvalificerat sin väg in i tävlingen.

­– Förutom en rolig tävling som engarerar tonåringar i hela Sverige så satsar även tävlingen på gemenskap och att knyta kontakter landet över, berättar Linda Björnström Jeleby, distriktsledare för Uppland.

Tävlingen arrangerades av Rehns BK i Bollnäs och i år var det deltagarrekord med 430 anmälda deltagare, gentemot förra årets 344. Ica Cup-final pågick under tre dagar och innehöll flera olika tävlingsmoment, som: Distanslopp, individuell start 3,5 km, sprint, individiuell start ca 500 m, lång stafett, kort stafett och skicross-stafett.

Vinnare blev Jämtland/Härjedalen före Norrbotten. Uppland slutade på en fin tredjeplats i årets tävling. En placering de aldrig tidigare har varit i närheten av i dessa sammanhang. De kan nu stolt presentera sig som Sveriges tredje bästa distrikt i klassen 13-14 år.

Fakta

Teamet från Uppland

Allan Wahlström, Bålsta SK

Simon Sandberg, IK Rex

Albin Jeleby, Häverödals SK

Melker Westerlund, Häverödals SK

Johannes Skogtjärn-Lundstein, Storvreta IK

Albin Bolund, Storvreta IK

Frida Melin, Gimo IF

Agnes Jansson Gripemo, IK Rex

Hedvig Lindqvist, IK Rex

Emelie Melin, Tierps IF

Tuva Åhlén, Vassunda IF

Emil Omnell, Bålsta SK

Edvin Nilsson, Bålsta SK

Gustav Jäderblom, Fjärdhundra SK

Rasmus Persson, IK Rex

Moa Söderqvist, Storvreta IK

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecka Gustavsson