Under vintern har UNT sänt ett tiotal matcher från basketligan herr och dam och elitserien i bandy. Nu är Elitfotboll Dam och UNT överens om en satsning på elitettan och Uppsala Fotboll.

Avtalet innebär att UNT får sända samtliga av Uppsala Fotbolls hemmamatcher i elitettan.

– Det känns otroligt kul att kunna erbjuda våra prenumeranter möjligheten att följa Uppsala bästa fotbollslag på damsidan på det här sättet, det lyfter vår bevakning till en ny nivå, säger UNT:s sportchef Mathias Rutegård, som ser att intresset för livesändningar av sport är stort.

– Vi testsände Uppsala Fotbolls träningsmatch mot Hammarby i lördags och det var bra tryck i tittningen. Tidigare har vi sänt både bandy, basket och innebandy och framför allt är intresset stort när det kommer till unika livesändningar som inte går att se någon annanstans.

Uppsala Fotbolls ordförande Linda Zillén välkomnar UNT:s satsning.

– Det är ett fantastiskt bra initiativ av UNT att livesända Uppsala Fotbolls hemmamatcher 2018, vilket möjliggör för fler att få se riktigt bra damfotboll. Vi ser mycket fram emot detta samarbete som kommer att göra damfotbollen och våra spelare och förebilder mer synliga och dessutom ge extra synlighet för våra partners.

Är det en jakt på damallsvenskan vi kommer att få följa i UNT?

– Vi sticker inte under stol med att det är en topplacering vi går för i år men naturligtvis är det mycket som måste klaffa både på och utanför planen för att förverkliga det. En av våra största målsättningar med Uppsala Fotboll är att nå damallsvenskan, säger Linda Zillén.

Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam, fyller i:

– Det är roligt att se att UNT satsar på göra matcher i elitettan och Uppsala Fotboll tillgängliga.

Första matchen som sänds på unt.se är hemmapremiären mot Böljan den 15 april. Matcherna kan ses utan extra kostnad om du är prenumerant på unt.se och är du ännu inte prenumerant kan du testa våra tjänster för 1 krona den första månaden.

Fler livesatsningar är dessutom på gång i UNT:s kanaler.

– Vi hoppas kunna presentera flera nyheter inom kort. Det handlar om unika livesändningar på lokal nivå, där vår bevakning kan lyftas ordentligt, säger Mathias Rutegård.