Fäktare och femkampare i blågult

FÄKTNING/FEMKAMP (läsarnyhet) År 2006 kom två pojkar, åtta och tio år, till den moderna femkampen och fäktningen. I dag är de båda med i ungdoms- och kadettlandslagen i femkamp och i fäktning.

29 maj 2012 15:48

Linus Islas Flygare tog den tredje dubbeln i rad för året på ungdoms-SM i fäktning förra helgen och utklassade hela det nuvarande landslaget hur enkelt som helst.

Linus, som varit lite för ung, har tackat nej till landslagsplats det senaste året men kommer att satsa i år för att komma till EM och VM i februari/mars 2013. Linus är troligtvis världens bästa fäktare född 1998. Har vunnit allt han ställt upp i i sin åldersgrupp i Sverige och i Europa. Han utklassar alla han möter i sin klass och även de som är 2-3 år äldre.

Daniel Steinbock är Sveriges ledande femkampare i ungdomsklasserna. Han har provat på EM tidigare år för att se och lära och de har varit äldre än honom där. I sommar kommer det bli mer allvar då han resultatmässigt börjat närma sig Europatoppen. Daniel kommer att delta på EM (upp till 18 år) i Bulgarien i juli samt EM (upp till 16 år)i Polen i augusti. VM (upp till 18 år) går av stapeln i Ungern och är också en av Daniels planerade mästerskapstävlingar i sommar. På tävlingarna upp till 18 år ingår även fäktningsmomentet och Daniel är en mycket bra fäktare då han under senior-SM blev bland de 16 bästa fäktarna i landet.

Den moderna femkampen har ändrats lite den senaste tiden och skjutmomentet sker numera med laserpistol, även för ungdomar och det är något vi nyligen har börjat träna och har några månader på oss att utveckla lite mer.

Daniel och Linus var också med på utmaningen om Uppsalas bäste idrottare på Vaksala torg och ställde upp resp. klubb, Uppsala Modern Femkamp och Upsala Fäktning. Daniel placerade sig som trea under tävlingen.

Linus var tidigare också femkampare men har det senaste året enbart satsat på fäktning och handboll.

På bilden: Linus till vänster och Daniel till höger.

Foto: Christoffer Hallgren (läsarbild)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!