UIF ungdomsfotboll flyttar till Borlänge

9 september 2016 05:00

Borlänge kommun och Upsala IF ungdomsfotboll har startat en dialog om att flytta verksamheten till Borlänge. Med öppna armar tar Borlänge kommun emot nästan 1000 ungdomsspelare och lovar dem anständiga fotbollsplaner, omklädningsrum (med rinnande vatten och duschar), toaletter i närheten och en föreningslokal i anslutning till fotbollsplanerna.

UIF, Uppsalas största ungdomsfotbollsklubb, har under mycket lång period jobbat förutsättningslöst med att ta hand om sina hundratals knattar och ungdomar. Dialog har under hela denna långa period sökts med Uppsala Kommun men stressade politiker och ointresserade tjänstemän har sett till att UIF inte ska kunna utvecklas i samma takt som samhället i övrigt.

Det stora ansvar som alla spelare, ledare, föräldrar osv tar just för vår del av Uppsala och som vi är mycket stolta över går inte att översätta i kronor och ören och är därför ointressanta. Kommunen kanske istället ska lägga ner ungdomsfotbollen helt - tänk vad många fastigheter man kan bygga på alla lediga fotbollsplaner! Man skulle kanske till och med importera ett superettanlag eller varför inte ett allsvenskt lag och skrota alla föreningar under divison 2? Win-win-win situation! Detta gör ju att man kan sluka hela Arosparken och inte bara 5-mannaplanerna och Årsta IP, GUSK:s planer och Valsätra IP, listan kan göras lång. Shit, vi skulle bli en superstad med två stycken superettan/allsvenska lag och inga gnälliga småföreningar med massa jobbiga ungar. Dessutom blir man av med allt skrikande i parkerna från fotbollsungarna eftersom det varken finns parker eller fotbollsungar kvar! Win-win-win-win.. listan kan göras lång. Men vänta nu – vi kanske till och med kan få bygga ytterligare en arena! Win-win-win osv

Skämt åsido, det finns tyvärr viss verklighet i texten ovan. Detta är mest en liten uppmaning att ta hand om och ta till vara på och utveckla det vi har.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Ahlford