Om du som jag titt som tätt passerar Almtunas omklädningsrum efter en förlust finns det ingen spelare som är så svart i ögonen som Lucas Sandström. Att dra ett skämt i hans närhet, om det ens är i omgång 22 i november, är inte att tänka på. Han brinner så för sporten och för att vinna att en förlust svider något oerhört i hans värld. Länge. Jag gillar den inställningen mycket.

Som spelare skulle jag älska att ha Sandström i mitt lag de flesta dagarna. Han går aldrig på halvfart, det är fullt ös som gäller jämt. Hans inställning till spelet är beundransvärd. Att han dessutom är skicklig på det han gör ska också nämnas. Vare sig det handlar om att göra mål, spela fram lagkamrater eller få en eller inte sällan ett helt gäng i motståndarlagen i mental gungning. Det är hög allsvensk klass på allt.

Men.

Sandström vill så mycket att det rinner över alla gränser. Och det sker lite för ofta. Han är inte den som skapar vänner i motståndarlag eller i domarkåren direkt. Eller för den delen hos Disciplinnämnden. Därför står han nu med sin femte avstängning på mindre än två säsonger i Almtunatröjan. Och den senaste är den är den mest kännbara: elva matcher lång fick han för att ha knuffat omkull ena linjedomaren i lördagens match mot Karlskrona.

Vad jag tycker om längden på straffet? Alldeles för långt – om det inte handlat om Lucas Sandström som kategoriseras som "återfallsförbrytare". Hans fall har hamnat på nämndens bord lite för ofta och jag förstår att de vill sätta ned foten.

Förra säsongen var han avstängd sju matcher för en förseelse. Sex matcher för en annan.

Denna säsong har han två trematchers-avstängningar i bagaget innan han nu alltså kan lägga till elva matcher på läktaren.Totalt 30 avstängda matcher på två säsonger.

Jag vet inte hur många gånger jag sett Sandström gå i bräschen och leda Almtuna genom matcher. Ändå hade det inte funnits en chans i världen att jag skrivit ett nytt kontrakt med forwarden över nästa säsong om jag varit i sportchef Björn Danielssons kläder. Spelare behövs på isen, inte på läktaren. Hur bra och nyttiga de än kan vara.

Hamnar Almtuna i kvalserien för att där försöka rädda det allsvenska kontraktet kan vi få se forwarden i maximalt fem matcher till denna säsong.

Jag tror att det blir hans sista framträdanden i Almtunatröjan.