Jalas Arena var fullsatt och stämningen var hög. Drygt 2 500 åskådare förberedde sig på straffar när Rasmus Enström fick in 7–6 bakom Viktor Klintsten i Storvretas mål. Klockan på jumbotronen stannade på 5.00, alltså full förläningstid. Hemmaspelarna jublade och Storvretas ifrågasatte domarna Thomas Andersson och Rickard Wissmans beslut att döma mål. Flera spelare var snabbt framme och protesterade. Jesper Berggren, för dagen lagkapten i Mattias Samuelssons (skada) frånvaro, var en.

– Där och då var såklart uppfattningen att signalen gått. Problemet var att de i övriga perioder även visslade när slutsignalen gick men inte nu. Jag tycker att när det är så här tajt måste man titta på klockan, säger Berggren.

Assisterande Storvretatränaren Hannes Öhman om situationen:

– Jag vet inte och hör inte signalen. Men jag tycker att domaren visar att han inte är säker.

Ett surt slut för andra gången den här säsongen för Storvreta mot just Falun. Hemma i IFU Arena avgjorde också dalalaget i förlängningen. Och den här gången var Storvreta i förarsätet nästan hela matchen. Men man tappade ledningarna gång på gång.

0–3 på tavlan en bit in i andra blev plötsligt 3–3 på mindre än tre minuter. Och saken är den att Storvreta – i 3–0-ledning – fick ett powerplay med chans till att utöka.

– Vi fick inte till det. Vi spelade okej men det var avsluten som saknades, säger Öhman om fem mot fyra-spelet.

Vid ny Storvretaledning med 6–4 behövde hemmalaget bara 19 sekunder på sig mellan reduceringen till 6–5 och kvitteringen till 6–6.

– Vi har två dippar i matchen men merparten av övrig tid tycker jag att vi är bättre än dem, säger Öhman.

– Vissa perioder är riktigt bra och vissa mindre bra. De som är mindre bra var tyvärr väldigt dåliga, säger Berggren.

Efter en rad mindre bra spelmässiga insatser visade i alla fall Storvreta återigen hur bra de kan vara. Och de kunde mycket väl ha åkt hem med samtliga tre poäng.

– Vi tävlade. Det var rock´n roll och kul för publiken att se. Det är ju Sveriges två bästa lag. Vi gick för tre poäng men fick en och det är klart att jag velat ha mer, säger Öhman.

Om bara några veckor möts dessa båda lag igen. Då i Uppsala i IFU Arena.

– Tar vi tre poäng då har vi fem och de fyra totalt, säger Öhman.