Tunga hyllningen av talangen

Ariam Berhane stod för karriärens bästa match när Uppsala besegrade BK 30 på Löten. Efter matchen hyllades hon av förra förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors.

13 maj 2017 17:27

Ariam Berhane, född 99, gjorde debut i elitettan redan i fjol men det är först i år som hon på allvar slagit sig in i startelvan. Efter att ha startat på kanten i samtliga matcher fick hon nu chansen centralt - och som hon tog den. Berhane var bäst på planen och låg bakom det mesta i offensiv väg. Förra förbundskaptenen för både Sverige och Kina Marika Domanski Lyfors fanns på plats och hyllade Berhane efter matchen.

– Hon är en fin fotbollsspelare med fin teknik, bra blick för spelet ... en väldigt lovande spelare. Sedan är hon ung och det visar sig lite i försvars- och närkampsspelet ibland, men hon kompenserar det med en jättefin attityd. Jag tycker att hon var bäst på planen i dag, säger landslagschefen som fick dela ut pris till matchens lirare i båda lagen.

Berhane själv såg ut att trivas som fisken i vattnet när hon äntligen fick spela centralt.

– Det kändes bra. Det var första gången jag fick spela på min gamla position och det kändes kul att få spela där igen, säger Berhane.

Vad tycker du fungerade bra för dig i dag?

– Mina spelvändningar, möta bollen i mitten och sedan vända upp. Det fungerade bra i dag och jag hade en bra dag.

Vad säger du om att bli hyllad av en tidigare förbundskapten?

– Det känns kul, det kändes bara bra typ.

Mittfältaren har tagit steget från att vara en ledande spelare i F19 till att slå sig in i Uppsalas startelva till den här säsongen. Lördagens match gav minst sagt mersmak.

– Jag trivs i laget och de har tagit hand om mig väl. Det har gått bra tycker jag. Min inledning på säsongen har varit helt okej, men ibland har det gått upp och ner under matcherna.

En av anledningarna till att Berhane fick chansen centralt var att Uppsala mönstrade en ny uppställning då man valde en 3-5-2-formation. En uppställning som gav utdelning då laget tog sin första seger på runt en månad och den andra för säsongen.

– Jag tyckte att det fungerade bra. Det var bra att vi hade fler spelare på offensiv planhalva, det var kanske det vi behövde för att göra mål. Det var kul att spela 3-5-2, sedan får vi se om vi ska fortsätta eller inte, säger Berhane.

Även Marika Domanski Lyfors var imponerad av Uppsalas spel i 2–1-segern.

– Det ser väldigt lovande ut. Det är ett lag som har många olika spelartyper som spelar fin fotboll, det kommer nog att gå bra framöver, säger Domanski Lyfors.

2–1

Uppsala–BK 30

elitettan

(2–1) Målen: 1–0 Ingrid Wixner, 1–1 Alana Anne Smith, 2–1 Moa Mattsson.

Publik: 217

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!