Tunga återkomsten i startelvan

Han har inte fått starta sedan allsvenskan började. Mot Falkenberg fick Christer Gustafsson äntligen chansen – och skadade sig efter sju minuter.

24 april 2019 21:52

Gustafsson har varit i princip given för Sirius de senaste säsongerna. I år har det dock varit annorlunda för mittfältaren som fått sitta vid sidan vid samtliga allsvenska matcher hittills och nöja sig med inhopp. Mot Falkenberg fick både han och Abdul Razak chansen på mittfältet, men för "CG" varade det bara i sju minuter.

– Det var i en landning som det högg till lite i foten så det gick inte att fortsätta, jag kände det direkt. Jag försökte att jogga bort det, men det gick inte ens att jogga, säger Gustafsson.

Under försäsongen trampade han igenom hälkudden och var borta en tid. Nu befarar han samma typ av skada.

– Det kändes som exakt samma, det är känslan just nu, säger "CG".

Hur surt känns det nu?

– I och med att jag har jobbat hårt och väntat på att få chansen nu så var jag väldigt spelsugen. Det kändes väldigt jobbigt att kliva av, det är väldigt tungt mentalt just nu.

För Gustafsson är det som sagt en ny situation att inte vara en given startspelare i Sirius. De första matcherna har både Niklas Busch Thor och Elias Andersson gått före i kön.

– Jag är en del av laget och det är en del av det. Alltid när jag har spelat de senaste säsongerna så har någon annan stått åt sidan och väntat. Det viktiga är att alltid komma till Löten och ge allt samt stötta de som är på plan. Det är klart att det är en ny situation, men det är en del av fotbollen, säger Gustafsson.

Sirius olycka tog slut i och med Gustafssons skada, men den hade börjat långt innan. Tränaren Henrik Rydström blev sjuk och missade matchen och på uppvärmningen tvingades Sam Lundholm stryka sig själv från både startelvan och matchen.

– Det är låret som jag har haft problem med. Jag testade, men det gick inte. Jag har gjort en ultraljudsundersökning som inte visade så mycket, men jag har ganska ont faktiskt, säger Lundholm som utesluter spel redan på lördag mot Elfsborg.

– Nej, nu kommer jag att vila, säger Lundholm

Själva matchen mot Falkenberg blev en ganska intetsägande historia som också slutade 0–0. Sirius fina spel från de senaste matcherna såg man inte mycket av på gräsplanen.

– Det var en annorlunda fotbollsmatch i och med att det var ett annat underlag, det kändes som ett slagfält ute på planen. Det var mycket fasta, långa inkast och det blev inte den matchen som vi ville kanske. Då får man anpassa sig till det och det var en viktig pinne vi fick med oss, säger Gustafsson.

Vad berodde det på att ni inte fick till spelet?

– Det är nog mest underlaget och motståndet. De gjorde det vi visste att de skulle göra, skicka långt och satsa på fasta. Håller man inte i bollen själv blir det svårt att få upp laget och då kommer man inte in i matchen.

Det mest dramatiska blev annars att ett höghus började brinna kraftigt bakom arenan i mitten av första halvlek. Mörka moln spred sig över Falkenberg innan den släcktes i någon timme senare. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Jag har faktiskt ingen aning vad du snackar om. Jag såg lite eld bakom, men fattade inte vad det var. Jag vet lika lite som du, säger Gustafsson.

Matchfakta

Falkenberg↔0

Sirius↔0

Allsvenskan

(0–0)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels