Tuffa duster och kära återseenden

FOTBOLL. Kära återseenden utanför plan och tuffa duster på speglade historiska Sirius Fotboll Inomhuscup i Fyrishov.
– Väldigt bra initiativ av Sirius, mycket folk på läktaren och det är kul att träffa alla gamla kompisar igen, säger AIK:s lagkapten Krister Nordin.

5 februari 2011 21:32

Sirius, Enköping, AIK, Djurgården och Hammarby var alltså lagen som ställde upp i turneringen. Alla mötte alla i en rak serie och matchtiden var 2x10 minuter. Och just matchtiden tyckte vissa spelare var lite för lång. Gamle Siriustränaren och numera AIK sportchefen Jens T Andersson vädjade om att man skulle sänka bolltempot i öppningsmatchen mellan Sirius och Hammarby.

Förutom Anderssons uttalande var det ingen lek ute på planen. Det smälldes på rejält och klagomål på domaren var inget sällsynt under lördagseftermiddagen. I matchen mellan Djurgården och Enköping gick Djurgårdens Stefan Eriksson in lite väl bryskt mot Jesper Blomqvist som kastade långa blickar mot Eriksson innan han bad om ursäkt.
– Det är riktigt roligt att vara här, vi känner oss som underdogs men jag hoppas vi kan bjuda på publikfriande fotboll, säger Blomqvist som representerade Enköping men han kunde likväl spelat i både Hammarby och Djurgården.

Hur är formen?
– Den är god måste jag säga, när vi möter Hammarby så är mitt mål att tunnla Andreas Hermansson, ler Blomqvist.

Kvällens mest underhållande och svängiga match bjöd Djurgården och Sirius på. Resultatet skrevs till 2–2 men 4–4 hade varit mer talande då lagen gav ”Hawaii-fotboll” ett ansikte. Djurgården som inför turneringen fick bära favoritskapet levde inte upp till förväntningarna.
– Jaså, var vi favoriter?, undrade Niklas Rasck efter kryss mot både Sirius och Enköping.

Rasck, som var en av Djurgårdens piggaste spelare, var positiv till arrangemanget och hans mål att trycka dit Danne Sahlin i Hammarby lyckades han med när Djurgården besegrade Hammarby med 3–2.
– Man vill ju inte torska någon match men framförallt inte mot Stockholmskonkurrenterna, där är det bara vinst som gäller, förklarar Rasck samtidigt som Krister Nordin i AIK börjar värma upp inför matchen mot Sirius.

Du blev matchens lirare mot Hammarby, är du i god form, Krister?
– Nja, den är väl si sådär måste jag erkänna.

Var det svårt att få ihop folk till turneringen?
– Du vet hur det är med gamla gubbar, det är massa skavanker här och där men jag tycker alla fått ihop bra och namnkunniga lag.

Till sist, hur mycket betyder det att vinna idag?
– Vi kan sitta och blaja mellan matcherna men när domaren blåser i visselpipan så kommer vinnarskallen fram så det är klart man vill vinna.

Det var till slut Sirius som tog hem turneringen på åtta poäng, därefter Djurgården och Enköping på sju poäng vardera. Hammarby slutade på fem poäng medan AIK blev jumbo utan en endaste poäng.

Resultat

Sirius – Hammarby 1–1
Enköping – Djurgården 1–0
Hammarby – AIK 3–2
Djurgården – Sirius 2–2
Enköping – AIK 2–1
Hammarby – Djurgården 3–5
AIK – Sirius 1–5
Enköping – Hammarby 4–4
Djurgården – AIK 7–1
Sirius – Enköping 3–2

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Jansson