Det har varit två intensiva dagar för Sirius som är på träningsmatchläger i Idre i norra Sverige. Där har man ställts mot förra årets två finallag Iksu och Kais Mora. Resultatmässigt hade Sirius inte speciellt mycket att hämta från matcherna som man förlorade med 2–7 mot Mora och 2–5 mot Iksu. Men trots det är Sirius tränare Niklas Johansson nöjd med lagets prestationer.

– Mot Mora gör vi det inledningsvis bra och vi leder efter den första perioden. Efter den andra är det lika. Det ser jättebra ut fram till de sista fem minuterna, säger Johansson.

– Därefter släpper vi in för många enkla mål, framförallt när det är vi som ska jaga och kvittera. Det såg egentligen likadant ut i båda matcherna, förklarar han.

Det Johansson främst tar med sig från matcherna mot giganterna är att det uppställda försvarsspelet ser bra ut.

– I det låga försvarsspelet släpper vi bara in ett mot Mora och ett mot Iksu, det tar jag med mig framåt.

Dessutom tycker Johansson att kaptenen Klara Molin har klarat av posititionsbytet från back till anfallare.

– Vi har provat oss fram. Mot Mora spelade Klara forward och mot Iksu spelade hon center och gjorde det bra. Dessutom har vi flyttat upp Frida Lundberg som också har gjort det bra.

För Johanssons del har han kunnat se samtliga nyförvärv spela i de två träningsmatcherna.

– Alla har spelat och gjort det bra. Det har kommit in i laget och truppen på ett bra sätt. Jag är jättenöjd över deras insatser.

Hur ser du på försäsongen så här långt?

– Jag tycker att det har flutit på bra. Vi har ett bra 'go' och ett bra driv i laget. Sett till helgens försvarsspel tycker jag att vi ligger i fas, säger Johansson.

– Nu ska vi lägga mer arbete i det offensiva spelet. Vi behöver ett bättre speltempo, vi måste jobba mer med bollen och hota mer. Vi har en plan på hur vi ska jobba med det framöver.