Trio från Bois till F17-landslaget

Målvakten Tova Korpås-Anfält samt utespelarna Hanna Jonsell och Lina Alsén. Här är tre spelare från Uppsala Bois som tar plats i F17-landslaget.

9 september 2019 14:12

F17-landslagets nya förbundskaptener Lisa Elg och Linnéa Thored Bergkvist har tagit ut sin första trupp inför säsongen 2019/20. Helgen 20-22 september samlas F17-landslaget i Uppsala för ett läger och 23 utespelare och 2 målvakter har kallats.

Bland de uttagna finns tre spelare från elitserienykomlingarna Uppsala Bois. Målvakten Tova Korpås-Anfält samt utespelarna Hanna Jonsell och Lina Alsén.

– Truppen som är uttagen är väldigt intressant, många nya namn som ska bli spännande att se. Under försäsongen har vi haft en fin kontakt med tränarna ute i klubbarna, som hjälpt oss att få en tydligare bild över de spelare som är aktuella, säger förbundskaptenen Linnéa Thored Bergkvist i ett pressmeddelande.

– Som nya förbundskaptener lägger vi stor vikt i att skapa relationer och förtroende mellan oss och spelarna. En viktig del kommer också vara att se spelarna i olika matchsituationer för att vi ska få en tydligare bild av vad vi har att arbeta med framöver.

Lägret i Uppsala kommer innehålla fyra ispass, fystester samt teori där stort fokus kommer ligga på gruppdynamik och individuella samtal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
UNT