Tredjefemman blev avgörande

Inför finalen var det mycket snack om lagens förstafemmor. Men när spelet väl drog igång var det en annan kedja som bidrog mest. Med sina tre mål grundlade tredjefemman segern.

21 april 2018 20:42

Valdemar Ahlroth, Nicklas Paulsson, Fredrik Lindholm och Filip Stenmark. Där har ni fyra stora segerorganisatörer under lördagens final i globen mellan Storvreta och Falun.

– Vi har spets där. Ahlroth spelar jättebra och håller i bollen så att Lindholm och Paulsson får lugn och ro. Vi har Fille som har spelat längre fram i laget men som har hamnat i tredje mot slutet. Defensivt var han fantastiskt bra och samtidigt jobbade han med bollen och satte de andra i bra lägen – sen fick han göra ett mål själv också, säger Storvretas tränare Stefan Forsman.

Tredjekedjan stod för tre av lagets mål sex mål. Ahlroth, Lindholm och Stenmark hamnade alla i protokollet samtidigt som Paulsson stod för en assist.

– Det är därför vi vinner. Vilken match de gör – kul att följa dem, säger Forsman.

– Det känns helt overkligt att vi får vinna på vår bredd som vi har levt på hela säsongen. Helt underbart, säger Valdemar Ahlroth.

Stenmark kickade igång målskyttet när han gjorde matchens första mål. Så här säger han om sin tredjefemmas betydelse.

– På två femmor tar vi ungefär ut varandra men på de tredje är vi starkare och det fäller avgörandet.

Vid ställningen 2–2 hade Falun radat upp en hel del farliga chanser och var nära ett ledningsmål. Då klev istället Lindholm fram och satte det mycket viktiga ledningsmålet. Därefter gav Ahlroth Storvreta lite mer lugn och ro när han satte 4–2 med ett distinkt dragskott under armen på Faluns målvakt Johan Rehn. Vid 4–2-målet var Faluns förstaline inne.

Hur känns det att ser er tredjekedja göra mål mot deras första?

– Det handlar ju om det mentala spelet och där får vi en jätteboost när det sker.

Ahlroth var rörd redan innan domaren blåst av matchen.

– Jättehärligt att vi får leda hela matchen så att man slapp bryta nerverna sönder och samman. Jag började ju gråta alldeles för tidigt. Jag fick något slags nervsammanbrott och då bänkade de vår kedja. Jag har aldrig känt en sådan här känsla – det var overkligt, säger Ahlroth som brast ut i glädjetårar redan två minuter innan matchen var över.

Ahlroth drog på sig en skada tidigt i slutspelet och har kämpat sig fram med en skada.

– Jag spelar på en fot som fortfarande gör jäkligt ont. Jag går på smärtstillande så det är ett tufft scenario men det fanns inte en chans att jag skulle vika ner mig i ett slutspel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark