Tränaren varnar för Lindås

Lindås ligger sist i Superligan och har i princip redan ramlat ur serien. Alltså rena expeditionssaken för Sirius när lagen möts på söndagen. Eller?

17 februari 2019 06:00

Siriustränaren David Ahlmark tar inte ut något i förskott – tvärtom. Han varnar för jumbolaget från västkusten.

– Lindås har bytt tränare och spelat upp sig, och det finns inga lätta matcher i den här serien, inte på förhand i alla fall. Sedan kan det visa sig när matchen har börjat att det blir enkelt ibland.

Lindås har 13 poäng upp till Helsingborg ovanför strecket – och det gör att laget i praktiken redan har trillat ur högsta ligan. Nästan åtta baklängesmål i snitt talar sitt tydliga språk.

– Men det kan bli tuffare att luckra upp deras försvar än man kan tro, säger David Ahlmark.

Sirius var i kalasform för någon vecka sedan, men två raka förluster har gjort att laget ramlat ner under slutspelsstrecket. Det resterande spelprogrammet ser dock bra ut för Sirius.

– Jag vet hur spelprogrammet ser ut men jag bryr mig inte så mycket om det just nu. Nu gäller det för oss att hitta tillbaka till formen och att förstafemman kliver fram som den gjort tidigare, säger Ahlmark.

Siriustränaren vill alltså få ut mer av trion Joakim Olsson, Kevin Söderling och Johan Eriksson.

Någon underskattning ska det inte bli tal om enligt Ahlmark. Annars kan det vara lätt att titta på tabellen och tro att det ska bli en enkel trepoängare.

– Underskattning? Det kan jag inte drömma om. I så fall har vi inte lärt oss någonting. Man kan inte komma från två raka förluster och underskatta något lag, säger Ahlmark.

Matchdags

Sirius–Lindås

Ifu Arena 16.00 (söndag)

UNT tippar 7–3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh